Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mascarillas sanitarias
Foto: shutterstock

Aquestes són les millors mascaretes que venen als supermercats, segons la OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha analitzat les mascaretes, tant quirúrgiques com higièniques, que venen les principals cadenes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ja estem acostumats a portar-les cada dia –adults i infants– i a casa nostra són d'ús obligatori encara que es pugui mantenir la distància de seguretat. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat les mascaretes més senzilles, de venda en les cadenes de supermercats més habituals, tant les quirúrgiques com les higièniques, d'un sol ús i reutilitzables.

El primer lloc l'ocupa Mercadona, amb la seva marca Deliplus. De la seva mascareta destaquen que es tracta d'una "mascareta higiènica de 3 capes que compleix els requisits de la norma UNE 0064, la seva eficàcia de filtració arriba al 99%, la respirabilitat és bona i es ven per 6 euros el paquet de 10". Les mascaretes que venen als supermercats Dia i Lidl ocupen el segon i tercer lloc respectivament, totes dues amb bona filtració, respirabilitat i preu.

En l'apartat de mascaretes reutilitzables, l'OCU assegura que "són una opció més respectuosa envers l'entorn i que presenta un millor preu. En contrapartida, la seva eficàcia de filtració és inferior, i es ressent amb les rentades, encara que segueix sent acceptable com a mesura de protecció en una població sana".

Segons aquest estudi, les millors les trobareu a Consum, amb la seva marca Belpla, ja que compta amb quatre capes i compleix amb la norma UNE 0065, "destaca per la respirabilitat, un avantatge en el seu ús" i manté una filtració del 86% després 5 rentades. El seu preu és d'un euro, però com pot utilitzar-se diverses vegades és més econòmica.

NO T'HO PERDIS: On comprar mascaretes de tela amb dissenys originals.

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat