Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rainbow
RainbowRainbow

Aquestes són les pitjors películ·les del 2022 segons els premis YoGa

Els 'anti-premis' del col·lectiu Catacric han triat, entre d'altres, a Joel Joan com a pitjor actor per ‘Escape room: la pel·lícula’

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

I el premi a la pitjor pel·lícula és per... Sí, com heu llegit, a la pitjor pel·lícula. Perquè encara que les catifes vermelles normalment acaparen l'atenció per veure quina és la producció per la qual val la pena anar al cinema, també busquem crítiques per saber en quines és millor estalviar els diners de l'entrada i les crispetes. I el col·lectiu Catacric ho té clar; ha organitzat, un any més, els seus antipremis, els YoGa 2023, on han 'premiat' la pitjor pel·lícula, direcció, actors i actrius del 2022, seguint les opinions dels usuaris a la seva web i a les xarxes sobre pel·lícules que ells han nominat. 

Pel que fa al cinema estranger, la Pitjor Pel·lícula 2022 –YoGa ‘Deu ximples (i una ceba)’– és per 'Punyals per l’esquena: El misteri de Glass Onion' (Rian Johnson) que segueix la fórmula de comèdia i misteri darrere de l'assassinat d'un aristòcrata que ja va utilitzar la seva primera part 'Punyals per l’esquena'. El Pitjor Director 2022 –YoGa ‘Tocomocho i mig’– és el mexicà Alejandro González Iñárritu, per la comèdia ‘Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades’. Les actrius i els actors estrangers menys encertats han estat Christian Bale – YoGa ‘Tot alhora a tot arreu’, per ‘Thor: Love and Thunder’, ‘Amsterdam’ i ‘Els crims de l’acadèmia’– i Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong’o i Fan Bingbing, per ‘Agentes 355’. 

En el cinema espanyol, la Pitjor Pel·lícula 2022 és 'Rainbow' de Paco León –YoGa ‘El Mag d’Atroz’–, que va ser molt comentada a xarxes socials quan es va estrenar per la seva curiosa estètica delirant i la nova mirada que li va donar León al clàssic 'El mag d'Oz'. Álex de la Iglesia s'ha endut YoGa ‘El teu buit i tu’ com a Pitjor Director 2022 per ‘Veneciafrènia’ i ‘El quart passatger’, mentre que Joel Joan –YoGa ‘L’insuportable pes d’un talent descomunal’–i Bárbara Lennie –YoGa ‘Algú es va cagar sobre el niu del cucut’– han estat escollits com a pitjors intèrprets per ‘Escape room: la pel·lícula’ i ‘Los renglones torcidos de Dios’, respectivament. 

NO T'HO PERDIS: Les pel·lícules més esperades del 2023 (quines rebran el YoGa?)

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat