Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turismo
ShutterstockTurismo

Aquestes són les vagues als aeroports europeus que cal tenir en compte ara mateix

Aquí teniu una guia sobre les vagues d'Aena, Vueling i Ryanair i com poden afectar les vostres vacances

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Publicitat

És un moment difícil per treballar a la indústria de l'aviació. Molts professionals de les companyies aèries i aeroports s'enfronten a jornades laborals llargues i estressants amb males condicions de treball. I, per culpa de l'increment del cost de la vida i les retallades salarials per la pandèmia, molts d'ells també estan treballant per sous més baixos.

Tenint en compte tot això, no és estrany que molts treballadors dels aeroports i de les companyies aèries hagin fet vaga durant els últims mesos. Des d'Itàlia i Bèlgica fins a Dinamarca i França, els aeroports d'Europa han vist milers de vols posposats i cancel·lats per les protestes.

Les vagues poden tenir un impacte seriós en les vostres vacances, així que és millor estar tan informats com sigui possible. Aquí podràs saber qui està fent vaga a Europa en aquest moment, on i quan es produiran aquestes vagues i si t'has de preocupar. 

Vaga de l'aeroport de Heathrow al Regne Unit

Durant 72 hores, del 16 al 18 de desembre, els manipuladors d'equipatges que treballen per a deu companyies aèries a l'aeroport de Heathrow de Londres faran vaga com a part de les disputes en curs sobre els salaris. A partir de les 4 de la matinada del 16 de desembre, la vaga implicarà 350 operadors de les terminals 2, 3 i 4 de Heathrow. Es preveu que afecti els passatgers que volen amb Aer Lingus, Air Canada, American Airlines, Austrian Airlines, Egyptair, Finnair, Lufthansa, Qantas, Swiss i TAP Portugal.

Vaga del personal de fronteres al Regne Unit

El personal de fronteres del Regne Unit no treballarà per Nadal, segons ha anunciat el sindicat de Public and Commercial Services (PCS). Els membres del PCS contractats pel Ministeri de l'Interior en el control de passaports actuaran als aeroports de Londres Heathrow, Londres Gatwick, Manchester, Birmingham, Cardiff i Glasgow del 23 al 26 de desembre i del 28 al 3 de desembre.

Vagues a aeroports d'Espanya

Els membres del personal d'Aena a Espanya tenen previst fer vaga durant diverses dates durant el període de Nadal i Cap d'Any. Entre els aeroports afectats hi ha els de Madrid, Bilbao, Eivissa, Sevilla, Canàries i molts més (vegeu la llista completa d'aeroports d'Aena) i les dates proposades d'interrupció són el 22, 23, 30 i 31 de desembre i el 6 i 8 de gener.

Vaga de Ryanair a Espanya

Dos sindicats que representen la tripulació de cabina de Ryanair amb seu a Espanya han cridat a una vaga de cinc mesos.

Del 8 d'agost fins al 7 de gener, els tripulants de cabina faran vaga de dilluns a dijous cada setmana. Probablement, afectarà les rutes de Ryanair als aeroports d'Alacant, Barcelona, ​​Madrid, Màlaga, Palma i Sevilla. No obstant això, val la pena assenyalar que Ryanair ha dit que en realitat no espera que aquesta vaga provoqui tantes interrupcions.

A més, durant aquestes festes també es preveu que facin vaga els pilots d'Air Nostrum (22, 23, 26, 27, 29 i 30 de desembre, i 2 i 3 de gener) i Vueling (tots els dilluns, divendres, diumenges i festius fins al 31 de gener).

Què passa si la vostra companyia aèria fa vaga?

Si el personal en vaga provoca el retard o la cancel·lació del vostre vol, la companyia aèria normalment està obligada a ajudar-vos i/o proporcionar-vos una compensació. Tanmateix, això sovint depèn de les condicions de transport de la vostra companyia aèria, així com de l'abast de la vostra assegurança de viatge. A totes dues coses s'hi ha de poder accedir fàcilment al lloc web de la vostra companyia aèria o de l'asseguradora.

Així i tot, si reserveu el vostre vol ja sabent que hi haurà una vaga (és a dir, que ja l'ha anunciat el sindicat), és excepcionalment poc probable que rebeu una compensació. Abans de reservar, assegureu-vos de comprovar les dates de vaga, no només de la companyia aèria, sinó també dels aeroports de sortida i arribada.

Per descomptat, val la pena tenir en compte que l'amenaça d'una vaga és exactament això: una amenaça. Les vagues s'utilitzen principalment com a moneda de canvi en les negociacions entre sindicats i empresaris, de manera que sempre hi ha la possibilitat que ambdues parts arribin a un acord abans que es produeixi.

En cas que el vostre viatge inclogui alguna de les companyies aèries, destinacions i dates anteriors, assegureu-vos de vigilar l'estat del vostre vol i prepareu-vos per a un viatge més accidentat del que esperàveu.

NO T'HO PERDIS: Nadal 2022 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat