Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests són els 12 patis escolars de Barcelona que seran refugis climàtics

La transformació dels patis forma part d’un programa municipal per ampliar el verd i els espais de joc

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

 Ja han començat les obres als patis de dotze escoles públiques de Barcelona per transformar-los en refugis climàtics. Què vol dir això? Doncs que en un dia calorós i assolellat, encara que sigui cap de setmana, puguis anar al pati d’una escola i descobrir-hi un amagatall fresc i agradable, allunyat del bullici i el soroll de la ciutat. 

Les obres tenen l’objectiu d’ampliar el verd i els espais d’ombra d’aquests llocs de Barcelona, així com facilitar també noves zones de joc. S’hi introduiran elements permetin aprofundir en la coeducació, ampliar els espais pedagògics dels centres i facilitar-ne usos veïnals i comunitaris. D’aquesta manera, els patis de les escoles deixaran d’estar deserts durant els horaris extraescolars i de vacances, i serviran com a equipaments de barri. 

Aprofitant les vacances d’estiu, les obres es duen a terme als equipaments següents:

 1. Escola Pau Casals (Gràcia)

 2. Escola l’Estel (Sant Andreu)

 3. Escola Milà i Fontanals (Ciutat Vella)

 4. Escola de les Aigües (Horta-Guinardó)

 5. Escola Palma de Mallorca (Nou Barris)

 6. Escola Auró (l’Eixample)

 7. Escola Bogatell (Sant Martí)

 8. Escola Ramon Llull (l’Eixample)

 9. Escola Francesc Macià (Sants-Montjuïc)

 10. Escola Parc de la Ciutadella (Ciutat Vella)

 11. Escola Duran i Bas (les Corts)

 12. Escola Tàber (Sarrià – Sant Gervasi)

Aquesta mesura forma part del programa municipal “Transformem els patis en més naturalitzats, coeducatius i comunitaris”, que sorgeix d’un procés de cocreació fet durant el curs 2020-2021. Hi van participar mestres, famílies, alumnes, monitors de lleure, associacions esportives… és a dir, totes aquelles persones que, en un moment o altre del curs, fan ús dels patis de les escoles. Un dels punts forts del programa és que dona més rellevància a la vida als patis partint de la idea que el pati és escola i que, per tant, ha de formar part del projecte pedagògic i ser un espai agradable, segur, i versàtil.  

Gràcies al programa, ja s’han transformat 23 patis escolars, amb la introducció de 150 arbres, i està previst que el curs vinent en siguin 15 més. A més, la transformació dels centres educatius en equipaments més segurs també s’ha estès als entorns escolars amb el programa “Protegim les escoles”, que inclou la pacificació del trànsit als carrers més propers, la millora dels accessos i l’ampliació de les zones d’estada i de verd amb la incorporació de més mobiliari urbà.

Últimes notícies

  Publicitat