Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer Verdi
© Maria DiasCarrer Verdi

Aquests són els carrers guanyadors de la Festa Major de Gràcia 2019

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Mesos de feina, creativitat al poder i una organització col·lectiva admirable queden resumits a una nota. Com ja és tradició, els carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia s'han exposat al veredicte d'un jurat que decideix quina posició mereix cada plaça, carrer o passeig. Enguany se n'han presentat 24, tres més que l'any passat suposant la participació més alta des de l'any 2001. A més aquesta edició ha inclòs un nou premi en el concurs de guarniments, el Premi a l'accessibilitat.

Aquesta tarda representants de l'ajuntament, el regidor de Gràcia i el president del districte han fet públic el dictamen. Les tres primeres posicions han quedat repartides de la següent manera.

1. Carrer del Progrés i la màgia de Harry Potter

El premi més desitjat, el que encapçala el pòdium dels pòdiums, el carrer que el jurat a considerat que complia amb tots els criteris per ser el millor carrer de la Festa Major de Gràcia ha anat ha parar al carrer del Progrés. Insipirada en la saga del famós mag, aquest primer premi arriba l'any que celebren els 80 anys de la participació ininterrompuda del carrer en el concurs. Data especial i escalada important, l'any passat es van quedar en una cinquena posició.

Carrer del Progrés

2. Carrer Mozart i el seu mar de lletres

Si parlem d'escalada triomfal hem de parlar del carrer Mozart. D'una 21a posició en l'edició de l'any passat a una segona posició. 'La biblioteca cinc minuts després de la mitjanit', títol de la temàtica, els ha donat sort i els ha catapultat a les portes de la victòria.

Carrer de Mozart
Carrer de Mozart i David Bowie

3. Travessia de Sant Antoni de ruta 

Doble premi per un carrer que enguany, amb el tema 'La ruta de la Travessada', han aconseguit pòdium i han estrenat el premi al carrer més accessible. Inspirat en les rutes de les espècies i la seda, aquest carrer ha passat d'una setena posició a una tercera.

Travessera de Sant Antoni

La resta de premiats

4 / Carrer de la Fraternitat de Baix

5 / Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot
6 / Carrer de la Llibertat
7 / Carrer de Verdi del Mig
8 / Plaça de la Vila de Gràcia
9 / Plaça de Rovira i Trias
10 / Plaça del Nord
11 / Carrer de la Providència
12 / Carrer de Tordera
13 / Carrer de la Fraternitat de Dalt
14 / Carrer de Maspons
15 / Carrer de Jesús
16 / Placeta de Sant Miquel
17 / Carrer del Perill
18 / Carrer de Berga
19 / Carrer de Joan Blanques de Baix
20 / Carrer de Lluís Vives
21 / Carrer de la Perla
22 / Carrer de Ciudad Real
23 / Plaça del Poble Romaní
24 / Carrer de Puigmartí

Els millors balcons i portalades

Tot i que els carres, passejos i places són els que acaparen totes les mirades, el concurs de balcons i portalades és la tradició més antiga de les festes de Gràcia. Enguany el primer premi ha anat a parar al Casal de la Gent Gran de Gràcia, del carrer de Siracusa, 23, sota el títol 'Una nit d’estiu'. El 2n premi al número 12-14 del carrer Santa Magdalena i el 3er a la casa númeroa 16 del carrer del Sol.

El carrer més accessible

L'edició d'aquest també es recordarà per la introducció d'una nova categoria de premi, la del carrer més accessible. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat s'ha encarregat de valorar quin carrer ha tingut més en compte l'accés de les persones amb mobilitat reduïda i l'escollida ha sigut la travessia de Sant Antoni, sota el títol “La ruta de la Travesseda”.

Travessia de Sant Antoni
© Maria Dias

NO T'HO PERDIS: Les fotos dels carrers guarnits

Últimes notícies

    Publicitat