Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests són els carrers que quedaran tallats per la Cavalcada de Reis 2022 a Barcelona

Les vies afectades pel recorregut de Ses Majestats quedaran tallades i no es podrà aparcar en diversos carrers de la ciutat

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Avui dia 5 de gener arriben els Reis d’Orient a totes les ciutats del món, i Barcelona no serà una excepció. En una cavalcada tradicional però plena de màgia i de moltíssimes novetats, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de la ciutat per a saludar tots els barcelonins i barcelonines que els esperen. Ara bé, la màgia de la nit pot afectar el trànsit, sobretot al del vehicle privat, així que hi ha diverses coses que hem de tenir en compte si volem gaudir de la cavalcada. 

Carrers tallats i alternatives

En primer lloc, a Barcelona, a partir de les 17 hores es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut de la Cavalcada. Això afectarà sobretot al centre de la ciutat, als districtes de Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. 

A les 18:15 hores començarà la cavalcada de Reis, que farà iniciarà el seu recorregut a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, per a després passar per Passeig Isabel II, la Via Laietana, el carrer Fontanella, la Plaça Catalunya, el carrer Pelai, la Plaça Universitat, la Ronda Sant Antoni, el carrer Sepúlveda, l’Avinguda Paral·lel, Plaça Espanya, l’Avinguda Reina Maria Cristina i l’Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia fins a la Font Màgica de Montjuïc, on els Reis d’Orient posaran punt final al seu trajecte. 

Així doncs, totes aquestes vies esmentades romandran tallades de les 16 a les 21.30 h, però, sempre que l’ocupació del públic ho permeti, es facilitarà la circulació transversal per aquests carrers. A més, des de les 16:00 hores, quedarà prohibida la circulació a dins de la ciutat dels vehicles amb un pes superior a 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic.  

Així doncs, mentre duri la Cavalcada l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. Per a fer més fàcil els desplaçaments per la ciutat, les línies 1, 2, 3, 4 i 5 del Metro de Barcelona funcionaran amb l’horari dels dies laborables lectius. La xarxa de TMB, a més, funcionarà fins a les 2 de la matinada, pel fet de ser vigília de festa. 

Prohibició d’estacionaments

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com a Plaça Catalunya, Passeig de Circumval·lació, Plaça Josep Puig I Cadafalch, carrer Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari. Tampoc es podrà aparcar motos en les voreres d’aquests carrers, excepte al costat Besòs de l’av. Paral·lel, entre Sepúlveda i pl. Espanya. 

A més, a partir d’avui a les 13.00 hores es deixaran fora de servei totes les estacions Bicing que es trobin a les vies afectades pel recorregut de la Cavalcada i se’n retiraran totes les bicicletes.

Afectacions als busos

La cavalcada de Reis 2022 a Barcelona alterarà el recorregut d’alguns busos que creuen el recorregut dels Reis d’Orient durant  la tarda del 5 de gener. Les línies de bus afectades són: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 13, 19, 21, 23, 39, 46, 47, 52, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 91, 109, 120, 141, 150, 165. A més també es poden veure alterades les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic.

Horari i recorregut de la cavalcada

15:35 h. El Patge Gregori, acompanyat d’alguns representants del seguici reial que després recorrerà els carrers de la ciutat, farà un acte previ a l’arribada dels Reis d’Orient. 

16:00 h. Arribada per mar dels Reis, al bord del Pailebot Santa Eulàlia, a la qual no podrà assistir públic. Es podrà seguir en directe pel web de Barcelona Cultura i a les xarxes socials municipals. Com és habitual, els rebrà l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui els farà entrega del pa, la sal i les claus de la Ciutat, que els permetran entrar a totes les cases- 

18:15 h. Inici de la Cavalcada Reial amb el recorregut tradicional de 5 quilòmetres, pels carrers de la ciutat, des de l’avinguda Marquès de l’Argentera (amb Pg. Circumval·lació) fins a la Font Màgica de Montjuïc, amb el següent horari previst. 

  • 18.15 h: Av. Marquès de l’Argentera
  • 18.35 h: Plaça Antonio López
  • 19.05 h: Plaça Antonio Maura
  • 19.33 h: Plaça Urquinaona
  • 19.45 h: Plaça Catalunya
  • 20.20 h: Plaça Universitat
  • 20.35 h: Carrer Sepúlveda amb Urgell
  • 20.50 h: Pl. Espanya
  • 21.10 h: Av. Reina Maria Cristina

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat