Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tina Turner
Foto: Philip Spittle / WikipediaTina Turner

Aquests són els concerts que va fer Tina Turner a Barcelona

De 1979 a 1996 la reina del rock va oferir un total de vuit actuacions a la capital catalana

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Tina Turner ha mort amb 83 anys i de sobte a tots ens venen al cap records inesborrables. L'animal escènic dels 70, la versió accelerada del 'Proud Mary' de la Creedence, el seu renaixement artístic amb 'Private dancer' (1984), el seu exemple com a dona de 45 anys que es refà després d'anys d'abusos per art del seu ex Ike Turner i que aconsegueix tornar a triomfar... Depenent de l'edat que tinguis en tindràs un record o altre i potser fins i tot l'hauràs vist en directe alguna de les vegades que Anna Mae Bullock (el seu nom real) va actuar a Barcelona, on va fer un total de vuit concerts.

La primera vegada

La primera vegada a Barcelona va ser fa exactament 44 anys: el 24 de maig de 1979, al Palau dels Esports. En aquells moments Turner encara s'estava refent i en el procés de reinventar-se com a artista, de fet no va arribar a vendre totes les entrades, però les cròniques de l'època ja parlaven d'ella com la bèstia escènica que era. Quan va tornar el 21 de maig de 1987 a la Monumental, Tina Turner ja era el fenomen de masses dels 80. Acabava de publicar 'Break every rule' (1986) i els assistents ja van poder sentir en directe els hits 'What's love got to do with it' i 'We don't need another hero (Thunderdome)', la cançó de la pel·lícula 'Mad Max i la cúpula del tro', que l'estrella coprotagonitzava amb Mel Gibson. Estava al cim de la seva carrera.

Quan Barcelona va acabar en un VHS

L'any 1990 ja era una artista massiva i va actuar a Barcelona en tres ocasions, en l'època del Foreign Affair Tour. Va ser quan els barcelonins van poder sentir en directe la versió del 'The best' de Bonnie Tyler que Tina Turner va saber dur a l'estratosfera. La primera va ser el 6 de juliol a la Monumental i les altres dues el 5 i 6 d'octubre a l'Estadi Olímpic. Aquests concerts es van filmar i en va sortir 'Do you want some action?', comercialitzat en VHS. El dia 6 va ser quan va tenir de teloners Sopa de Cabra i El Último de la Fila, en un concert organitzat en favor d'organitzacions ecologistes i en defensa dels drets humans com Greenpeace i Amnistia Internacional. 

La seva última vegada a Barcelona va ser amb el Wildest Dreams Tour, quan va fer tres Sant Jordis. Els dies 15, 17 i 18 de setembre de 1996 els barcelonins van poder sentir en directe també 'Goldeneye', la cançó escrita per Bono i The Edge que Tina Turner va gravar per la pel·lícula de 007 que s'havia estrenat l'any anterior. Turner ja no tornaria a actuar a Barcelona però segur que ha deixat records inesborrables a tots aquells que van tenir la sort de veure-la brillar en directe, el seu hàbitat natural. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts a Barcelona del 2023

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat