Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gruyères (Suïssa)
Foto: ShutterstockGruyères (Suïssa)

Aquests són els millors països del món segons un complet estudi

La meitat estan ubicats a Europa i s'han valorat diferents aspectes com l'accés a l'educació o la baixa desocupació

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

Molts països tenen alguna cosa en què afirmen ser els millors. Podria dir-se que França elabora els millors pastissos, l'Índia és coneguda pel seu talent en el cricket, els Estats Units compten amb universitats de talla mundial i el Brasil és considerat el país amb més biodiversitat. Però quin país és simplement el millor en termes generals? 

Un nou rànquing dels Millors Països del món busca respondre aquesta pregunta. És el resultat d'un projecte de col·laboració entre US News and World Report, empresa de màrqueting WPP i una escola de negocis de la Universitat de Pennsilvània. El projecte va fer una anàlisi exhaustiva de més de 70 factors per a 87 països, utilitzant informació d'una enquesta a més de 17.000 persones.

Les categories inclouen patrimoni com els aliments i les atraccions culturals, la qualitat de vida relacionada amb factors com ara el mercat laboral, igualtat d'ingressos i sistema educatiu, i propòsits socials, com ara la prevalença dels drets humans i el compromís amb els objectius climàtics. 

El top 5 dels millors països

Aleshores, quin país és considerat el millor del món? És Suïssa, la terra de les glorioses muntanyes, la xocolata i el formatge. Va ocupar el primer lloc en gran mesura gràcies als baixos nivells d'atur, corrupció i alts nivells d'influència cultural (un nombre desproporcionadament alt de guanyadors del Premi Nobel són suïssos). Podeu llegir més sobre per què està tan ben classificat en el següent article

En segon lloc, hi ha Canadà, que l'informe descriu com una societat industrial d'alta tecnologia i que compta amb un bon mercat laboral, un bon sistema educatiu i sanitari, així com una estabilitat econòmica i política. 

Hatley Castle, Canadà
Foto: Courtesy of Royal Roads University

En tercer lloc hi ha Suècia , el país que suposadament té la gent més generosa: aproximadament l'u per cent del seu producte nacional brut es destina anualment a ajuda humanitària. També és un dels països més feliços del món i un dels més familiars segons l'estudi. 

Austràlia i Estats Units completen els cinc primers, i el Regne Unit va ocupar el novè lloc, sobre la qual cosa pot llegir més aquí. De fet, la meitat dels deu primers llocs estan ocupats per països europeus; com era d'esperar, és una prova que el continent és un lloc força agradable per viure. 

Llista completa dels deu millors països del món

  1. Suïssa
  2. Canadà
  3. Suècia
  4. Austràlia
  5. Estats Units
  6. Japó
  7. Alemanya
  8. Nova Zelanda
  9. Regne Unit
  10. Països Baixos

NO T'HO PERDIS: 10 viatges que has de fer abans de morir

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat