Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests són els països on es treballa menys hores a la setmana

L'OCDE ha elaborat un rànquing amb el nombre mitjà d'hores que els treballadors d'arreu del món passen a la feina

Ed Cunningham
Núria Méndez
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Núria Méndez
Publicitat

Després de la pandèmia i l'auge del teletreball, la gent comença a aclarir les seves prioritats. La conciliació de la vida laboral i familiar és més important que mai, la setmana de quatre dies està guanyant força i la gent continua insistint per a mantenir el teletreball.

Però en alguns països ja fa temps que treballen menys hores que altres. Ja sigui a causa de la diversitat de cultures del treball, els drets laborals o salaris més elevats, alguns llocs del món han assolit la conciliació de la vida laboral i familiar.

Aleshores, quins països treballen menys? Doncs bé, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha proporcionat les dades per esbrinar-ho. L'any 2020 -a partir de les dades més recents disponibles-, l'OCDE va elaborar un rànquing basat en el nombre mitjà d'hores que els treballadors passen a la feina a 38 països diferents.

I el país amb la setmana laboral més curta és... els Països Baixos: els holandesos treballen una mitjana de 29,5 hores setmanals. Després hi trobem Dinamarca, la mitjana de la qual és de 32,5 hores de feina a la setmana, i Noruega, amb 33,6 hores de mitjana. En altres paraules, si voleu una millor conciliació de la vida laboral i familiar, el nord d'Europa és el lloc ideal.

La mitjana d'hores setmanals a la feina de tots els països de l'OCDE va ser de 37 hores, amb el Regne Unit en 36,3 i els EUA en 38,7. A l'altre extrem del rànquing, el país amb més jornada setmanal va ser Colòmbia. Aparentment, els colombians fan feina una mitjana de 47,6 hores setmanals.

Aquests són els deu països amb les setmanes laborals més curtes, segons l'OCDE:

1. Països Baixos, 29,5 hores

2. Dinamarca, 32,5 hores

3. Noruega, 33,6 hores

4. Suïssa, 34,6 hores

5. Àustria, 35,5 hores

= Bèlgica, 35,5 hores

= Itàlia, 35,5 hores

8. Irlanda, 35,6 hores

9. Suècia, 36 hores

10. Finlàndia, 36,3 hores

Espanya no es queda gaire enrere en aquesta classificació, segons l'estudi, els espanyols treballen 36,4 hores i això els situa en la dotzena posició del rànquing. Estan precedits pel Regne Unit amb 36,3 hores i la segueix els veïns francesos amb 36,5 hores de mitjana. Per altra banda, Portugal és un dels països més treballadors, amb una mitjana de 39,3 hores. 

Podeu llegir el rànquing complet de l'OCDE aquí.

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat