Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
3D per tothom
Ajuntament de Barcelona

Aquests són els quatre jocs de taula inclusius creats a Barcelona als quals pot jugar tothom

També s’ha dissenyat un cinquè joc per aprendre el codi de lectoescriptura utilitzat per les persones amb ceguesa

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El projecte '3D per a tothom' és el nou projecte impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Ateneu de Fabricació de les Corts —amb la col·laboració de Barcelona Activa— que pretén millorar la qualitat de vida i l’autonomia personal de les persones amb discapacitat. Per això, a partir de l’exploració de les possibilitats de la tecnologia 3D, s’han confeccionat una sèrie de jocs de taula inclusius.

La iniciativa neix del treball que l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, amb seu al districte de Les Corts, va començar l’any 2018 quan va detectar que les famílies amb algun membre amb baixa visió o ceguera tenien dificultats per trobar jocs de taula adaptats a ells. Per tal de permetre aquestes persones de gaudir amb igualtat, s’han dissenyat i construït quatre jocs de taula diferents: el dòmino, les dames, el quatre en ratlla i el 'memory'

A diferència dels que es poden trobar a les botigues, aquests jocs tenen elements tàctils que permeten identificar les diferents peces sense utilitzar el sentit de la vista. Sigui a partir de formes, mesures, textures o colors, els quatre productes faciliten el seu usatge a tothom. 

3D per tothom
Ajuntament de Barcelona

A banda, també s’ha dissenyat un cinquè joc que permetrà donar a conèixer el codi de lectoescriptura fet servir per les persones amb ceguesa. Compost per 10 cel·les, cadascuna amb 6 elements que corresponen als punts Braille, el joc permet construir les diferents lletres de l’alfabet. 

L’Ajuntament, compromès a fer de Barcelona una ciutat més accessible i inclusiva per tothom, posa a l’abast de la ciutadania, les entitats i els professionals del sector aquests productes a través de l’Ateneu de Fabricació de les Corts i del Banc de Moviment. Per disposar de manera puntual del dòmino, les dames, el quatre en ratlla o del 'memory' inclusius cal adreçar-se al Banc del Moviment o sol·licitar ajuda per construir-ne un a l’Ateneu de Fabricació de les Corts. 

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat