Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Collserola
Foto: MJCollserola

Aquests són els recitals de poesia gratuïts en parcs i espais naturals de la província de Barcelona

El cicle 'Poesia als Parcs' ofereix un servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC)

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

A principis d’abril us anunciàvem que arrencava el cicle 'Parcs en concert', un repertori de propostes artístiques gratuïtes a l’aire lliure en espais naturals protegits. Ara, us informem que també es duu un assortiment de lectures i recitals poètics a cadascun dels deu espais de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) de la Diputació de Barcelona, així com a l'Alguer, a Sardenya, on la ciutat manté vincles culturals per raó de l’agermanament estable amb l’Obra Cultural de l’Alguer. 

L’objectiu 'Poesia als parcs', que va començar l’any 2005, és "dinamitzar, preservar i divulgar el patrimoni literari i difondre la poesia com a fórmula d’expressió artística lligada a la natura, tot afavorint l’obra dels poetes vinculats a les poblacions i paisatge dels entorns natural de la XPN". Per aquest motiu, tots els actes són oberts i gratuïts a tothom. A més, el programa també ofereix un servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC) en cinc dels recitals, tot i que es pot sol·licitar l’eina per a qualsevol altre recital del cicle, amb prou antelació.

Enguany el cicle va començar el 15 d’abril i s’estendrà fins a finals d’octubre. Aquí us deixem la programació vinent, però també la podeu consultar a través del web de Poesia als parcs.

Parc de la Serralada Litoral

El Celler de Carrencà acollirà aquest 27 d’abril a les 18 h el recital poètic de Manuel Forcano i una posterior xerrada, dinamitzada per la filòloga Montse Marsal. Aquest acte anirà acompanyat musicalment per Claudi Herreros, de Súper Gegant, i comptarà amb interpretació en LSC.

Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

Al pati dels til·lers es durà a terme una lectura de poesia a càrrec de Laia M. Llobera i Eduard Olesti acompanyada de la música de Víctor Álvarez de Remei de Ca la Fresca. Será l'11 de maig.

Parc de Port del Comte (Sardenya)

Alguns encara sereu de vacances el 8 de setembre, així que podeu aprofitar per visitar l'Alguer i gaudir del recital poètic d'Eduard Carmona i Gemma Casamajó a la paradisíaca illa italiana de Sardenya.

Parc del Montnegre i el Corredor

El 14 de setembre serà el torn de Lluís Calvo i Meritxell Nus, acompanyats de la música de Gerard Segura de Vàlius i El Pèsol Feréstec a la Rectoria Sant Esteve d'Olzinelles.

Parc del Foix

Al Castell de Penyafort, el 28 de setembre, es farà el recital d'Aina Garcia Carbó i Alba Camarassa vinculat a la commemoració del poeta Vicent Andrés Estellés. L'acte serà musicalitzat per Candela Escobar. 

Parc Natural de la Serra de Collserola

Ben a prop de casa, el 29 de setembre se celebrarà 'Escriviu-me al Far West', un recital cubista a partir de poemes de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Myriam Soteras i Joan Vigó. Aquest acte comptarà amb interpretació en LSC.

Parc del Garraf

El 6 d'octubre serà el torn de la lectura poètica de Maria Antònia Massanet, Sandra Blanch i Mieria Companys basada en l'antologia de poesia catalana feminista, Flamarades sortiran, de l'Editorial Godall.

Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Xènia Dyakonova i Josep Pedrals, acompanyats de l'il·lustrador Lluís Gay, faran un recital poètic a partir del poemari 'El circ Printimpram' de Daniïl Kharms el 12 d'octubre.

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El 19 d'octubre serà el torn del recital poètic, amb interpretació en LSC, de Raquel Santanera, qui serà acompanyada de l'artista Coloma Bertran.

Parc del Castell de Montesquiu

Clourà el cicle el 26 d'octubre 'Xant de Cabrota', amb el músic Arnau Obiols i el poeta Arnau Orobitg, emmarcats dins el cicle 'Notes a la Cabanya'.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat