Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ara Llibres i Amsterdam eliminen la pàgina 155

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Des de finals de l'octubre, Catalunya viu un temps d'excepcionalitat per mor de l'aplicació, per part de l'Estat, de l'article 155 de la Constitució, a partir del qual suspèn les institucions catalanes. El món de la cultura s'ha mobilitzat de diversa manera, però fins ara no s'havia fet un acte simbòlic com el que ha promogut Som Ara Llibres, els segells del qual, Ara Llibres (no-ficció) i Amsterdam (ficció), eliminaran la pàgina 155 de tots els llibres que vagin a partir d'ara a impremta. Així, els primers títols que no tindran aquesta pàgina són 'La novel·la de Sant Jordi' de Màrius Serra i 'Nou Homenatge a Catalunya' de Vicent Partal.

Som Ara Llibres, en un comunicat, diu: "L’article 155 s’eternitza a la nostra vida quotidiana, i nosaltres volem passar pàgina. És per això que totes les novetats editorials dels segells Ara Llibres i Amsterdam que entren a impremta a partir d’avui tindran esborrat el número de la pàgina 155 en senyal de protesta contra l’aplicació d’aquesta mesura del govern espanyol".

I afegeixen: "La Cultura no pot quedar al marge d’una situació d’anormalitat democràtica com la que estem vivint. Per això, aquest gest que fem des de la cooperativa Som Ara Llibres se suma a moltes altres iniciatives del món cultural per rebutjar la injustícia que és l’article 155 i reclamar l’alliberament dels presos polítics".

Últimes notícies

    Publicitat