Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Catalunya Freestyle
Foto: @damian_10glCatalunya Freestyle

Arriba a Barcelona la primera competició de rap d'estil lliure en català

Catalunya Freestyle estarà oberta a tothom de forma gratuïta i pretén fomentar el català com a llengua de creació entre els joves

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Barcelona ha estat la ciutat escollida per acollir la primera competició oficial de rap d'estil lliure en català. Catalunya Freestyle, una iniciativa de Perifèria Gold Battle, el col·lectiu Replegats i la Fundació Carulla, se celebrarà a l'espai Fabra i Coats de Barcelona el pròxim 17 de febrer. La competició estarà oberta a tothom i serà completament gratuïta, amb l'objectiu d'aconseguir que el català sigui una llengua d'ús i creació entre els joves. Acros serà l'artista convidat, mentre que Zoyert, Yung Rovelló i Daura Mangara són alguns dels freestylers que han dit que hi participaran, mentre que Valtonyc, Still ill (de Lágrimas de Sangre), Sarita, Noult i Soen formaran part del jurat.

Segons han avançat els organitzadors, els participants s'aniran classificant en diferents batalles de rap en català fins a obtenir el premi guanyador. El vencedor el decidirà un jurat que valorarà els concursants segons la seva creativitat, la musicalitat, la posada en escena, l'enginy i el 'flow' dels ritmes. Tot i que la competició se celebrarà a Barcelona, l'organització treballa per celebrar les fases preliminars per seleccionar els participants en les diferents demarcacions de Catalunya.

El projecte Perifèria Gold Battle, que va guanyar el Premi Lluís Cruïlla 2022 amb la iniciativa, ha impulsat dotze proves pilot de batalles de rap en català a Barcelona i l'àrea metropolitana al llarg d'aquest 2023 per valorar l'interès d'aquest nou format. A més, per fomentar la participació femenina i intergènere, les batalles van ser mixtes. En total, van participar unes 450 persones davant de més 3.400 assistents a espais com el Centre Comercial Som Multiespai, el Kasal Jove la Báscula o el Parc de l'Espanya Industrial, entre d'altres.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat