Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba el nou bitllet senzill de bus digital: tot el que has de saber

La nova fòrmula dissenyada per TMB obliga a comprar aquests bitllets per l'aplicació TMB App

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El mes de gener es caracteritza per estar abonat als canvis en els serveis, mètodes i dinàmiques del transport públic de Barcelona. En els últims anys, s'han reformulat aspectes com els noms de les targetes, les seves prestacions, el seu caràcter unipersonal i, per descomptat, els preus fluctuants de cada una d'elles. No obstant això, la notícia més innovadora d'aquest 2021 és la primera aposta pels bitllets en format digital.

Transports Metropolitans de Barcelona ha seleccionat el bitllet senzill de bus com a primer conillet d'índies per a estudiar com evoluciona la viabilitat d'aquest mètode. Per tant, a partir d'ara, aquest bitllet s'haurà de comprar a través de l'aplicació de mòbil TMB App i després s'haurà de validar, en un termini màxim de 24 hores des de la compra, per a poder ser usat mitjançant el codi QR que es trobarà a bord dels busos.

Quin és el procés a seguir?

Aquesta nova fórmula és trencadora amb el que estem acostumats, però a poc a poc permetrà oblidar-nos de les targetes i del tacte delicat que s'ha de tenir amb elles per no fer-les malbé.  Primer de tot, si es vol adquirir un bitllet senzill de bus, s'haurà de descarregar l'aplicació mòbil TMB App i accedir amb el nostre compte d'usuari, que inclourà les nostres dades personals per assegurar que els bitllets comprats siguin unipersonals i no integrats. A continuació, s'haurà de seleccionar l'opció 'Bitllets' i procedir a la compra del mencionat bitllet senzill de bus.

Compra i valida el bitllet senzill de bus amb TMB App
Foto: TMB

La mateixa aplicació guiarà cada pas i moviment durant la compra per a fer fàcil i resolutiu tot el procés. Un cop s'hagi comprat el bitllet, el següent pas serà la validació d'aquest. En la corresponent aplicació, s'haurà d'anar a l'apartat 'Els meus bitllets a TMB App' i validar el bitllet senzill de bus abans de 24 hores des de la compra. Aquest pas és imprescindible, ja que si compres el bitllet, però no el valides en les següents 24 hores, la disponibilitat del mateix caducarà i no podrà ser usat. Per últim, un cop s'hagi activat el bitllet, s'haurà d'escanejar el codi QR que es troba en el bus i serà útil per viatjar tot el trajecte fins al final de la línia.

NO T'HO PERDIS: Una línia de trens nocturns connectarà Barcelona amb 13 ciutats europees

Últimes notícies

    Publicitat