Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una línia de trens nocturns connectarà Barcelona amb 13 ciutats europees

La iniciativa pretén crear quatre línies de tren internacionals i fomentar el transport sostenible entre les ciutats europees

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

L'agermanament entre les diferents ciutats europees ha fet un nou pas per a consolidar i garantir la mobilitat dels ciutadans de la zona Euro entre les ciutats més característiques, nobles i elegants del continent. En aquest sentit, s'ha dissenyat un ambiciós projecte que busca connectar diverses regions europees mitjançant trens nocturns, entre elles Barcelona. La col·laboració entre les companyies ferroviàries franceses, alemanyes, austríaques i suïsses ha permès plantejar la iniciativa i espera materialitzar-se de forma progressiva durant la primera meitat de la dècada.

Barcelona, connectada amb el cor d'Europa

El projecte dissenyat per les companyies ferroviàries, batejat amb el nom de 'Nightjet', es divideix en dues fases. Per una banda, les primeres dues línies de la iniciativa s'estrenaran el desembre d'aquest mateix any i enllaçaran les postals de Munic i Viena, per un costat, i Zuric, Colònia i Amsterdam per l'altra. Més endavant, cap al 2022, Zuric i Roma també estaran connectades amb aquest nou servei de trens nocturns amb una parada intermèdia a la sibarita ciutat de Milà. D'altra banda, a partir de 2023 es definiran nous nexes entre Viena i Berlín i Brussel·les amb París. Finalment, la xarxa neuràlgica europea de trens nocturns posarà la cirereta del pastís amb la connexió de la mediterrània Barcelona amb Zuric.

Barcelona, connectada amb 13 ciutats europees
Foto: Barcelona International Welcome

El projecte ha estat concebut des d'un prisma ecològic i sostenible. Durant els últims anys, la demanda de trens ha augmentat arreu d'Europa i s'està definint com un dels modes de transport més econòmics, viables i còmodes del continent. A més, el segell dels trens nocturns atorguen una essència bucòlica a l'experiència, que de ben segur generarà addicció a tots els amants dels viatges.

NO T'HO PERDIS: Quatre monuments de Barcelona competeixen per ser els millors del món

Llegeix l'especial gastronòmic de Time Out, amb els millors bars i restaurants de Barcelona que has de tastar aquest 2021

Últimes notícies

    Publicitat