Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Arriba el xurrònut!

Arriba el xurrònut!

Advertising

Companys, si us deliu per la pastisseria híbrida –aquella que barreja el croissant amb el dònut, el crònut, o el croissant amb magdalena, el cruffin– heu de saber que a Barcelona acaba d'esclatar aquest concepte: el xurronut!

Que aixequi la mà qui sàpiga de què es tracta. Sí, és auto-explicatiu: una barreja de xurro i dònut. Ara bé, si en el cas del cèlebre crònut estem parlant d'una recepta exportada de Nova York, el xurrònut és autòcton, creat a la cafeteria i obrador pastisser AlSur Café. «Teníem aquesta idea, però com que la massa tradicional del xurro no ens funcionava, vam anar a buscar la massa d'una pasta escandinava que ens va anar la mar de bé» expliquen. Ells prefereixen l'etiqueta 'cross-food'.

La massa es casolana, sense conservants ni colorants. I no, no és una massa de xurro, ara bé, allò addictiu del fregit i del sucre et salta a la boca, res de dolç de dieta. I formalment sembla un xurro de llacet gran i glacejat.

Ara s'ha obert la veda del 'xurronut', i aquest local ja ha preparat noves receptes: com un Red Velvet Xurronut, amb el sabor del famós 'cupcake', un altre també amb dolç de llet, o un xurrònut amb sabor de lemon pie. I prepareu-vos per l'apocalipsi calòric que significarà una hamburguesa amb pa de xurronut, o un 'breakfast roll' amb ou i bacon entre pa de xurrònut. Els trobareu de venda directa a AlsurDeli (Carders, 17), enganxat al costat de AlSurCafé El Born. 

Share the story
Últimes notícies
    Advertising