Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba el xurrònut!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Companys, si us deliu per la pastisseria híbrida –aquella que barreja el croissant amb el dònut, el crònut, o el croissant amb magdalena, el cruffin– heu de saber que a Barcelona acaba d'esclatar aquest concepte: el xurronut!

Que aixequi la mà qui sàpiga de què es tracta. Sí, és auto-explicatiu: una barreja de xurro i dònut. Ara bé, si en el cas del cèlebre crònut estem parlant d'una recepta exportada de Nova York, el xurrònut és autòcton, creat a la cafeteria i obrador pastisser AlSur Café. «Teníem aquesta idea, però com que la massa tradicional del xurro no ens funcionava, vam anar a buscar la massa d'una pasta escandinava que ens va anar la mar de bé» expliquen. Ells prefereixen l'etiqueta 'cross-food'.

La massa es casolana, sense conservants ni colorants. I no, no és una massa de xurro, ara bé, allò addictiu del fregit i del sucre et salta a la boca, res de dolç de dieta. I formalment sembla un xurro de llacet gran i glacejat.

Ara s'ha obert la veda del 'xurronut', i aquest local ja ha preparat noves receptes: com un Red Velvet Xurronut, amb el sabor del famós 'cupcake', un altre també amb dolç de llet, o un xurrònut amb sabor de lemon pie. I prepareu-vos per l'apocalipsi calòric que significarà una hamburguesa amb pa de xurronut, o un 'breakfast roll' amb ou i bacon entre pa de xurrònut. Els trobareu de venda directa a AlsurDeli (Carders, 17), enganxat al costat de AlSurCafé El Born. 

Últimes notícies

    Publicitat