Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba la 19a edició d'Escena Poblenou amb una forta presència femenina

El Festival de Creació Contemporània 2020 se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 d’octubre

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

Després de dinou anys de trajectòria, el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou torna amb una nova edició. La implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual, i l’escena viva, presencial, propera i relacional són els elements claus del festival. Aquest any, a més a més, l’esdeveniment posa en el punt de mira el suport a la creació, la forta presència de dones creadores i la reivindicació de l'espai públic. Amb divuit projectes i tres tallersBarcelona podrà gaudir d’Escena Poblenou, respectant les mesures de seguretat i seguint els protocols sanitaris, del 22 al 25 d’octubre.

Per aquesta pròxima edició, el festival aposta per una forta presència femenina. El 80% de la programació estarà destinat a dones que compartiran les seves mirades, creacions, inquietuds i llenguatges. Escena Poblenou ha convidat sis dones compromeses a posar cos, veu, presència i pensament al projecte  'Dones: pell, cos i paraula'. Més enllà d’aquesta idea, la programació del festival dóna espai i visibilitat a moltes altres propostes de dones creadores.

Una altra de les branques de l'ADN del festival és la defensa dels creadors i creadores, donant suport a propostes en diverses fases de producció. Escena Poblenou ha recolzat dotze espectacles d'artistes molt potents que debuten al marc del festival 2020. El projecte 'Embrions' presentarà la seva setena edició, que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a idees que en un futur esdevindran projectes escènics o no. 'Embrions' ha fet costat sis propostes, tres espectacles de sala i tres de carrer, que s'estrenaran al festival.

Escena Poblenou
Escena Poblenou

Escena Poblenou també suma una nova coproducció amb Projecte Ingenu i l’Espai Brossa on Anna Ricard, Marc Chornet i Ada Vilaró desenvoluparan un treball amb joves que es presentarà en dates fora el festival, durant el 2020.

El tercer eix de programació del festival és la reivindicació de l’espai públic. Set de les divuit propostes escèniques establertes seran a l’exterior urbà i un dels tres tallers programats també. Escena Poblenou considera que s’ha de reivindicar la necessitat de recuperar l’exterior com un espai viu per tothom, on posar cos i presència, com a dret fonamental i com a millor manera de construir una societat sana i forta.

Durant el festival també podrem gaudir de dos espectacles arribats de les Illes Balears, a més de quatre espectacles pensats per a les famílies.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre d'octubre a Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat