Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Axl Rose
© A. Paes/ShutterstockAxl Rose

Axl Rose seguirà cantant amb AC/DC

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Hi ha indicis fonamentats sobre la continuïtat d'Axl Rose com a cantant d'AC/DC. Almenys cap aquí apunta un tuit del periodista Murray Englehart, autor de la fonamental biografia de la banda 'Hágase el rock'n'roll': «Especuleu tant com vulgueu, però ho he dit abans i ho repeteixo: AC/DC continuarà amb Axl com a vocalista: nou disc, nova gira, tota la pesca. El que va ser una aposta enorme d'Angus va acabar com a un triomf igual de gran, que ha fixat l'escenari per al futur».

Una afirmació molt contundent, sobretot si tenim en compte que Englehart és un dels grans entesos sobre la banda australiana i potser l'opinador periodístic més autoritzat del món en el tema. La inclusió d'Axl Rose com a vocalista de la banda australiana va aixecar polseguera, sobretot entre els fans més veterans, que no van veure amb bons ulls la rapidesa amb què van buscar-li substitut a Brian Johnson. L'escocès de la boina va baixar de la gira en marxa el març del 2016 per problemes auditius, i un mes després ja s'anunciava la incorporació d'Axl Rose. A aquest canvi el va seguir el trauma de la mort del guitarrista rítmic i compositor Malcolm Young el 2017, arquitecte del so de la banda des de l'inici, afectat per demència senil.

Ara bé, les prestacions i la bona tasca del vocalista de Guns'n'Roses van esmorteir bona part de les crítiques. Però no totes: recentment vaig tenir ocasió d'entrevistar un altre mite, Alice Cooper, i a la primera de canvi em va deixar anar això: «Si tinc algun bon desig o ambició per al 2018? Que Brian Johnson torni a ser el cantant d'AC/DC».

La possibilitat d'un disc amb cançons noves dispara aquest interrogant: com encaixarà el barroc estil compositiu d'Axl Rose –pel que vam sentir en el seu darrer disc, 'Chinese Democracy' (2008), entre el metal industrial i Elton John– en una banda tant bàsica i directa com AC/DC? Si és que Angus el deixa composar, esclar. De moment, l'Axl encantat de la vida: "M'encanta que l'Angus sigui el meu cap", va deixar anar. Recordem que a meitats dels vuitants els Guns ja feien versions d'AC/DC.

Últimes notícies

    Publicitat