Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bad Gyal fa pujar la febre al Primavera Sound 2022

Alba Farelo va homenatjar els seus orígens en un 'show' ple de coreografia, focs artificials i 'twerking'

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Al concert de Dua Lipa del Primavera Sound 2022 podies detectar els fans de la Bad Gyal. Gaudien del so de ‘Future Nostalgia’ però des de lluny, i miraven l’hora per marxar puntuals cap a l’escenari Binance. Alba Farelo els va rebre amb un vestit rosa, movent el cul, a ritme d’'Aprendiendo el sexo’.

No era el primer concert de Bad Gyal de la majoria de persones del públic. Ara bé, potser era el primer concert de “la más pegá d’España” d’aquesta envergadura: un show coreografiat al detall amb focs artificials al nivell del talent, l’estil i la fama de l’artista. Bad Gyal va cantar tots els temes que la defineixen: l’oda a l’estètica dosmilera ‘Flow 2000’, la fantasia de venjança de gènere ‘Zorra’ i ‘Santa maria’, que subverteix la dicotomia santa-puta que el feminisme tant ha criticat. 

Alguns temes van deixar sonar les veus masculines de Raw Alejandro o Omar Montes, amb qui l’artista ha col·laborat en temes com ‘Zorra’ o ‘Alocao’. Tot i que aquesta decisió permetia a Bad Gyal desplegar el seu arsenal de coreografia sobre l’escenari, era completament innecessària. L’artista brilla per si sola i, com deixava anar una noia del públic, “sap greu, perquè l’únic dolent de Bad Gyal és que fa remix amb pavos”. 

Abans de la traca final, Alba Farelo va fer un mash-up homenatge als seus orígens i, per tant, a les seves cançons en català. Els sons de ‘PAI’ i ‘Indapanden’ -temes del 2016 d’una rabiosa actualitat i d’avantguarda estètica- van fusionar-se amb la lletra de ‘Io sigo igual’: “Jo estava molt perduda quan em vaig posar a cantar / Jo em sentia una merda, ara sóc un exemple / Només arribar a casa amb roba per totes les nenes”. 

L’escenari va quedar negre i, quan pensàvem que ‘Nueva York’ seria l’última cançó del concert, les fonts de llum van encendre’s i la pantalla va mostrar un primeríssim pla del ‘twerking’ de Bad Gyal. Les primeres notes de ‘Fiebre’ van ser suficients per fer embogir al públic, que cridava la lletra mentre l’artista es movia a dalt l’escenari i ens cantava que quan ella balla, ens tornem bojos.

NO T'HO PERDIS: Tot el que has de saber del Primavera Sound 2022

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat