Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Inauguració de la final de la Champions League de futbol de 2017 a Cardiff
Foto: By Markos90 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60087841Inauguració de la final de la Champions League de futbol de 2017 a Cardiff

Ballar gratis a la final de la UEFA Champions League?

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

La final de la UEFA Champions League de futbol no s'ha celebrat encara, però la polèmica ja està servida. Enguany serà l'1 de juny al Wanda Metropolitano de Madrid i, abans que sapiguem qui s'enfrontarà (Barça, Liverpool, Tottheham o Ajax), fins i tot abans que sapiguem qui en serà l'àrbitre, la Confederación de Artistas Trabajadores del Espectáculo ( ConArte) ha emès un comunicat en què denuncia que l'organisme europeu de futbol pretén 'contractar' 200 ballarins gratis. Sí, ho han llegit bé: gratis. L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), com a membre de ConArte, s'ha adherit a la denúncia.

Tot ve de l'aparició al web estatal danza.es d'una audició en la qual la productora SoldOUT convocava un càsting per triar 200 "voluntaris artistes, majors de 16 anys, amb període d'assajos entre el 15 de maig i l'1 de juny; assajos que tenen la finalitat d'acompanyar "un artista musical de fama mundial i un coreògraf de reconegut prestigi internacional durant la Cerimònia".

Davant d'aquest fet, AADPC i Conarte han denunciat davant la Inspecció de Treball "l'alarmant proliferació d'aquestes males pràctiques; atemptant aquesta última a la dignitat i als drets de les i els artistes escènics". I per això diuen:  "Volem que la Cerimònia d'Obertura per a la Final de la UEFA Champions League, el gran esdeveniment del futbol professional europeu, sigui un exemple de bones pràctiques per al sector de l'entreteniment i des de les institucions esportives es respectin les condicions laborals i les condicions salarials d'un sector ja prou depauperat i fràgil, el sector dels artistes escènics".

A més, consideren "un insult i menyscapte a la capacitat professional de tots els treballadors i al col·lectiu d'artistes quan no se'ls retribueix per la seva feina". I, per tant, demanen a la UEFA que "sigui un exemple de bones pràctiques i d'aplicació de la normativa laboral en la contractació d'artistes, rebutjant enèrgicament aquest tipus de conductes contràries, que atempten contra la dignitat dels treballadors, vulneren la normativa laboral vigent i suposen un frau a la Seguretat Social".

I  reclamem al ministeri d'Educació Cultura i Esport i la Reial Federació Espanyola de Futbol com a membre de la UEFA, que doni suport a les bones pràctiques. I afegeixen: "Reclamem a les entitats privades que patrocinen l'esdeveniment, que exigeixin tant a la UEFA, a la productora SoldOUT com a qualsevol empresa subcontractada, el compliment de la legalitat laboral vigent i una inversió ètica de la seva inversió publicitària".

NO T'HO PERDIS: Un fotògraf sobrevola Barcelona i el resultat és de vertigen

Últimes notícies

    Publicitat