Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona acull la primera firma de llibres amb un braç robòtic

Diferents autors internacionals han optat per aquesta tecnologia per signar els seus llibres a l'Espai Abacus

Escrit per
Mar Baró
Publicitat

La robòtica ha arribat al món dels llibres i la pandèmia ha accelerat la seva implementació. Tot i que es tracta d'un cas aïllat, la tecnologia que permet que un braç robotitzat firmi per una persona que es troba a milers de quilòmetres podria quedar-se per sempre.

Així ho ha demostrat l'Espai Abacus amb una sessió inèdita i innovadora on ens protagonistes són tres braços robotitzats que reprodueixen la signatura real dels autors. Organitzada per Abacus, Penguin Random House i SolidPerfil3D, la sessió es va inaugurar ahir i es farà fins avui dimarts 20 d'abril i només per a 50 lectors prèviament seleccionats que podran rebre les dedicatòries dels autors internacionals Isabel Allende, Jonas Jonasson, Alex Michaelides, Niklas Natt och Dag, Yuval Noah Harari i Pierre Lemaitre. 

Dedicatòries telemàtiques
Foto: Abacus Cooperativa

Signatures a milers quilòmetres 

El braç robotitzat de SolidPerfil 3D reprodueix les firmes de manera immediata, salvant milers de quilòmetres de distància. Té capacitat d'escriure, gravar, agafar o imprimir en 3D. "Li hem donat un ús cultural a aquesta tecnologia per poder atansar l’experiència d’un Sant Jordi tan excepcional a la que vivíem cada any", explica el cap de màrqueting digital d’Abacus cooperativa, Jordi Gabarró. Aquesta tecnologia més pròpia de la ciència-ficció que la realitat es fa possible amb l'ajuda d'DexArm, un braç robòtic de SolidPerfil3D, que reprodueix la dedicatòria realitzada a través d'una tablet i que DexArm executa sobre el llibre. La mecànica del braç permet reproduir els mateixos moviments i traç de l'autor.

Segons el director general d'Abacus, Miquel Àngel Oliva, la cooperativa vol que "Sant Jordi sigui més Sant Jordi. Aquesta signatura telemàtica mostra com de forma creativa es poden salvar les distàncies i barreres".

Firma d'Isabel Allende a través del braç robòtic
FOTO: AbacusFirma d'Isabel Allende a través del braç robòtic

NO T'HO PERDIS: Sant Jordi 2021 a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat