Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bicicleta BCN
Foto: shutterstockBicicleta BCN

Barcelona celebra el Dia sense Cotxes aquest dijous

La ciutat se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat i el 22 de setembre organitza una vintena d'activitats per promoure desplaçaments sostenibles

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Barcelona s’ha sumat de nou a la Setmana Europea de la Mobilitat, que culmina el 22 de setembre amb la celebració del Dia sense Cotxes. La iniciativa vol sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de reduir l’ús de vehicle privat i promoure desplaçaments sostenibles. Per això, des del 16 de setembre, amb el lema 'Combina i mou-te', s’han dut a terme un centenar d’actes a la ciutat per posar l’èmfasi en la intermodalitat.

Una vintena d’activitats es duran a terme arreu la ciutat amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes. El pati de l’Institut d’Estudis Catalans, per exemple, acollirà (de 9 a 19.30 h) xerrades, taules rodones i petites ponències relacionades amb la innovació en mobilitat. Carrers com el de Bailen, Saragossa o Cardener, també se sumaran a la iniciativa i estaran tallats en alguns moments del dia per rebre diverses activitats. Les propostes van des d’un taller infantil per entendre els avantatges i inconvenients en cada mitjà de transport, un circuit amb bicicleta i punt d’inspecció tècnica o un circuit en patinet.

L’Ajuntament de Barcelona, juntament amb diverses entitats i associacions, s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat amb la intenció de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica i sobre altres usos a què es pot destinar l’espai que habitualment ocupa el vehicle privat motoritzat. A banda, també volen promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles i conscienciar sobre la necessitat de reduir la contaminació a la ciutat. 

NO T'HO PERDIS: La Mercè: el millor de cada dia

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 




Últimes notícies

    Publicitat