Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes
Foto: Shuttestock

Barcelona contra els grups de turistes: s'amplia la limitació de Ciutat Vella

El nou consistori de Collboni manté el veto a les grans aglomeracions organitzades de turistes pel centre de la ciutat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Qui més qui menys, alguna vegada s'haurà trobat el camí taponat per un grup de turistes al centre de Barcelona, un tràngol especialment molest si parlem de carrers estrets del Born o del Gòtic.

Això continuarà sent més complicat, com a mínim, el pròxim any, perquè el nou equip municipal de Jaume Collboni està decidit a mantenir a ratlla les grans aglomeracions de turistes.

L'Ajuntament de Barcelona ha prorrogat un any més la limitació de grups turístics en el districte de Ciutat Vella, segons informen en un comunicat. La pròrroga té l'objectiu de "mantenir l'equilibri entre l'activitat econòmica i la vida dels veïns d'aquest districte".

Turistes en bici a plaça de Sant Jaume
© Oleg Proskurin / Shutterstock.com



Els grups hauran de ser com a màxim de 20 persones i, en cap cas, no es podran superar els aforaments establerts per a algunes places i carrers del districte especialment atractives per al turisme.

A més, es prohibeixen els altaveus per a les explicacions per minimitzar l'impacte acústic i fomentar l'ús de radioguies. L'incompliment de la normativa pot comportar sancions de 1.500 euros que poden pujar fins als 3.000 per reincidència.

NO T'HO PERDIS: racons secrets de Barcelona fora de les grans rutes turístiques

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat