Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona diu adéu als cotxes de cavalls

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Carruatges tirats per cavalls pels carrers del centre de la ciutat, una imatge que té els dies comptats. L'1 de juny de 2018 és la data que l'Ajuntament de Barcelona s'ha fixat per prohibir 'de facto' els cotxes de cavalls. La mesura es va anunciar en la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i la forma de materialitzar-la és ben senzilla: el consistori no renovarà el contracte que permet circular a aquest tipus de vehicles de tracció animal.



L'empresa que gestiona el servei –que actualment compta amb dos carruatges i sis cavalls– no comparteix la decisió i qualifica de desproporcionada la mesura. Defensen que els animals no pateixen, i que es tracta d'una campanya per satisfer al votant "animalista".

Els cotxes de cavalls es trobaven ja al centre de la polèmica des que a l'estiu de 2016 un dels cavalls va morir mentre prestava el servei a uns turistes com a conseqüència d'un cop de calor. Els conductors i cuidadors van exposar aleshores que es tractava d'un accident puntual, oberts en tot moment a la premsa per mostrar les condicions de vida dels animals.

La decisió de suprimir del paisatge urbà els carruatges tirats per animals tindrà, no obstant això, excepcions considerables. Continuaran sense problemes les festes tradicionals que fan servir vehicles de tracció animal. Els amants de celebracions populars com Sant Medir a Gràcia o els Tres Tombs de Sant Antoni poden respirar tranquils.

Cotxe de cavalls als Tres Tombs




Últimes notícies

    Publicitat