Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Contaminación en Barcelona
FOTO: ShutterstockContaminación en Barcelona

Barcelona és la quarta ciutat amb més pol·lució a Europa

Un nou estudi ha investigat els nivells de contaminació de l'aire a Europa i els resultats de les ciutats més contaminades són força sorprenents

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

A quina distància és l'aeroport? Quines són les opcions d'hotels? Quan et costarà una beguda? Entre totes les coses que podríem considerar quan reservem la propera escapada, hi ha un factor en què potser no es pensa: la contaminació de l'aire.

És clar, per a un viatge ràpid la qualitat de l'aire de la teva destinació pot semblar una mica irrellevant: només viatjaràs per uns dies, oi? Bé, les investigacions mostren que l'exposició a alts nivells de contaminació, encara que sigui per períodes curts de temps, pot tenir un efecte perjudicial a la nostra salut, particularment als nostres pulmons i cor.

Un nou estudi ha investigat els nivells de contaminació de l'aire a ciutats populars d'Europa i els resultats us sorprendran.

Basant-se en les directrius de qualitat de l'aire de l'Organització Mundial de la Salut, es van fer anàlisis per descobrir els nivells de partícules fines: el contaminant que suposa el risc més gran per a la nostra salut. El nivell màxim considerat segur és una mitjana a llarg termini de no més de 5 μg/m3 (és a dir, micrograms per metre cúbic).

Amb nivells gairebé quatre vegades superiors a la quantitat segura, 19,7 μg/m3, Milà és la ciutat més contaminada d'Europa. De fet, les cinc ciutats principals tenen una mitjana a llarg termini que és com a mínim el doble de la recomanació de l'OMS.

Atenes ocupa el segon lloc més contaminat, amb 13,6 μg/m3, seguida de prop per Praga i Barcelona que ocupa la quarta plaça, totes amb nivells al voltant de 12 μg/m3. 

Potser et sorprèn que Amsterdam, la ciutat associada amb un bon passeig amb bicicleta o a peu, ocupi el lloc número 10, mentre que Londres, també coneguda com a Big Smoke, no apareix per enlloc. La capital del Regne Unit està ampliant la zona d'emissions ultrabaixes per incloure tota la ciutat a finals d'agost, en un esforç conscient per reduir la contaminació. 

Per tant, si voleu assegurar-vos que el vostre pròxim viatge sigui tranquil i saludable, els nivells de contaminació podrien ser un altre factor a considerar. 

Aquestes són les ciutats principals d'Europa amb l'aire més contaminat…

  1. Milà, Itàlia
  2. Atenes, Grècia
  3. Praga, República Txeca
  4. Barcelona, ​​Espanya
  5. Berlín, Alemanya
  6. Roma, Itàlia
  7. París, França
  8. Brussel·les, Bèlgica
  9. Hamburg, Alemanya
  10. Amsterdam, Països Baixos

L'estudi va ser realitzat per StressFreeCarRental.com, cosa que resulta una mica irònica, ja que el trànsit de vehicles és la principal font de contaminació de l'aire a les ciutats europees. Potser millor fer servir el transport públic, no?

NO T'HO PERDIS: 10 viatges que has de fer un cop a la vida

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat