Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona és la tercera ciutat més accessible d’Europa

La ciutat ha rebut el bronze en l’Access City Award 2022, el premi europeu més important d’accessibilitat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona ha rebut el tercer premi dels Access City Award 2022, un guardó que premia les ciutats més accessibles d’Europa. De totes les ciutats de la Unió Europea, competeixen aquelles que tenen una població de més de 50.000 habitants i s’escullen les guanyadores entre les ciutats que tenen les millors iniciatives per eliminar les barreres i convertir-se en llocs millors on tothom pugui treballar i viure. En aquesta edició, Barcelona, Hèlsinki, Lovaina, Ciutat de Luxemburg, Palma i Porto estaven preseleccionades d’entre més de 40 candidatures. 

Les ciutats de Luxemburg i Hèlsinki han quedat en primer i segon lloc, respectivament, i Barcelona ha aconseguit la tercera posició. En la seva candidatura, la ciutat ha posat en relleu la implementació de polítiques per garantir els drets de les persones amb discapacitat. D’aquestes polítiques destaquen el fet que la xarxa de Metro de Barcelona té el 92% d’estacions accessibles i que totalitat de la xarxa té camins tàctils a màquines expenedores (totes amb navegació per veu), torniquets accessibles, plataformes i pals SOS. A més, els autobusos de Barcelona són 100% accessibles amb rampes, informació acústicai identificació del vehicle en braille, entre altres característiques. 

El regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha explicat que Barcelona fa anys que treballa per ser una ciutat inclusiva i accessible, i és una de les capitals mundials de l’accessibilitat. Ara bé, també ha alertat que encara “hi ha feina” perquè el repte de la plena accessibilitat universal no està assolit.

A més, Barcelona ha rebut un altre premi internacional per la seva accessibilitat universal, anomenat Zero Project, en el qual es premien projectes sota els tres criteris principals d’innovació, impacte i escalabilitat. Amb una participació de més de 2.000 vots, l’organització va seleccionar els 76 premiats amb pràctiques i polítiques innovadores procedents de tots els sectors de la societat, d’entre els quals hi ha el reconeixement a l’accessibilitat dels nous trens de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

NO T'HO PERDIS: Nadal 2021 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat