Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Horitzó de Barcelona
Hotel 1898Horitzó de Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més sostenibles d’Europa, segons un estudi

S’han tingut en compte factors com el nombre d’espais naturals i el nivell de contaminació a les ciutats

Liv Kelly
Enora Le Roux
Escrit per
Liv Kelly
Col·laborador
Enora Le Roux
Publicitat

Són moltes les destinacions europees que estan fent un esforç conscient per reduir les seves emissions o cuidar els seus espais verds, però quines són les més sostenibles?

DiscoverCars.com ha dut a terme un nou estudi per esbrinar-ho. Per fer-ho, l’empresa de lloguer de cotxes va llistar les tres ciutats més grans de cada país europeu i, a partir d’una sèrie de factors que va analitzar, va determinar quines eren les 20 localitats més verdes d’Europa. 

L’empresa es va fixar en cinc mètriques diferents: l’impacte climàtic en kg/CO₂ d’un vol d’anada i tornada des de Londres fins a la ciutat analitzada, el percentatge d’hotels amb punt de recàrrega per vehicles elèctrics, el nombre d’espais naturals, la quantitat de restaurants vegans i el nivell de contaminació. Després, va assignar a cada ubicació una puntuació de 100 i les van classificar segons la quantitat de punts que van rebre. I, sorpresa!, els resultats van concloure que Barcelona és la quarta ciutat més sostenible de tot el continent amb una total de 85 punts –situant-se per sobre de Rotterdam, amb 84 punts–.

La ciutat va anotar que l’impacte climàtic de l’emissió total de gasos d’efecte hivernacle per un vol d’anada i tornada a l’aeroport Heathrow de la capital anglesa és de 594 kg/CO₂ i que un total de 23 hotels disposen de punts de recàrrega de vehicles elèctrics (l'1% del total). També va comptabilitzar 1557 restaurants vegans i 163 espais naturals, així com va qualificar el nivell de contaminació com a 'baix’.  

Parc de la Ciutadella
Foto: ShutterstockFlors al Parc de la Ciutadella

La primera posició la va ocupar la capital d’Escòcia, Edimburg, amb una puntuació de 89. La va seguir en cua Zúric, amb 88 punts, i va tancar el top 3 París, amb 86 punts. 

Les 20 ciutats més sostenibles d’Europa

  1. Edimburg, Escòcia
  2. Zuric, Suïssa
  3. parís, França
  4. Barcelona, Espanya
  5. Rotterdam, Països Baixos
  6. Hamburg, Alemanya
  7. Gant, Bèlgica
  8. Copenhaguen, Dinamarca
  9. Torí, Itàlia
  10. Limerick, Irlanda
  11. Salzburg, Àustria
  12. Vaduz, Liechtenstein
  13. Budapest, Hongria
  14. Ciutat de Luxemburg, Luxemburg
  15. Göteborg, Suècia
  16. Hèlsinki, Finlàndia
  17. Pärnu, Estònia
  18. Montecarlo, Mònaco
  19. Porto, Portugal
  20. Oslo, Noruega

Podeu llegir sobre l’estudi de DiscoverCars amb més detall al seu lloc web.

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat