Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Barcelona és una de les millors 5 ciutats europees del 2023

La llista anual de Resonance Consultancy classifica les millors ciutats del continent europeu

Grace Beard
Escrit per
Grace Beard
Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

Què fa que una ciutat sigui millor que una altra? A Time Out tenim el nostre propi criteri: el rànquing anual de les millors ciutats del món ho analitza tot, des de l'esperit comunitari i l'assequibilitat fins a la vida nocturna, la cultura, els espais verds i la seguretat.

Però, per descomptat, hi ha altres rànquings, un dels quals s'ha publicat avui. Resonance Consultancy, l'empresa que hi ha darrere de WorldsBestCities.com, ha classificat les 100 millors ciutats d'Europa per al 2023. Han tingut en compte diversos factors a l'hora d'elaborar la llista, com ara la caminabilitat, les atraccions, la diversitat, les experiències, els nivells d'ocupació i fins i tot els hashtags d'Instagram.

El primer de la llista d'aquest any és (tambors, si us plau)... Londres! La capital del Regne Unit, anomenada per Resonance Consultancy com la 'capital de les capitals', ocupa el primer lloc gràcies a la seva nova xarxa subterrània ampliada, les obertures de restaurants de renom, i per atraure gegants tecnològics com TikTok i Instagram.

La següent capital de la llista és París, que ha rebut el reconeixement gràcies a la seva nova xarxa de bicicletes i a les ambicions de convertir-se en una ciutat transitable, així com per la seva impressionant infraestructura ferroviària. Amsterdam ha quedat en tercer lloc, destacant pels seus projectes d'habitatge, inclòs un barri en obres fet totalment amb fusta. Barcelona ha quedat en quarta posició per un clima gairebé perfecte, cinc quilòmetres de platges dins dels límits de la ciutat, parcs emblemàtics i una arquitectura sorprenent i acolorida. També en destaquen la vida nocturna (que la descriuen com la segona millor d'Europa, només després de Londres!) i tot el que es pot fer a l'aire lliure.

I quan es tracta de països sencers… Suïssa arrasa, amb tres de les seves ciutats entre les deu primeres.

Així doncs, aquest és el rànquing de les deu millors ciutats d'Europa, segons Resonance:

Les millors ciutats d'Europa el 2023

  1. Londres
  2. París
  3. Amsterdam
  4. Barcelona
  5. Zuric
  6. Madrid
  7. Berlín
  8. Roma
  9. Basilea
  10. Ginebra

Podeu consultar la llista completa de les 100 millors ciutats europees de Resonance el 2023.

NO T'HO PERDIS: Barcelona és la sisena millor ciutat del món segons World's Best Cities

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat