Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona estrena un xat gratis de suport emocional per a joves

En un número de telèfon, els usuaris podran enviar missatges confidencials i seran atesos per orientadors

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest mes de juliol la ciutat de Barcelona ha posat en marxa un servei d’assistència psicològica per a joves. Consisteix en un número de telèfon on, a través de Whatsapp, la població jove podrà rebre atenció per afrontar situacions de malestar emocional i psicològic de manera gratuïta, confidencial i immediata

Només caldrà enviar un missatge al número 679.33.33.63 per ser atès per una quarantena d’orientadors i orientadores que han rebut formació específica i que tenen el suport de professionals de la psicologia. 

El telèfon és gratuït i estarà operatiu les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, amb l’objectiu d’arribar especialment a la població entre 14 i 25 anys, una franja d’edat que és nativa digital i que pot ser reticent a fer consultes telefòniques i presencials.

Aquesta proposta arriba després que en els resultats preliminars de l’Enquesta de Salut de Barcelona 2021 s’hi vegi un clar auge de la mala salut mental en els darrers anys, on destaca un clar biaix de gènere i de classe social. 

Amb el servei de Whatsapp, l’Ajuntament de Barcelona ha ampliat els canals per arribar a les persones que pateixin problemes de salut mental. El model del nou servei s’inspira en altres països que fan servir la missatgeria instantània per a l’atenció immediata de crisis emocionals i per a la prevenció del suïcidi, com són el Crisis Text Line als Estats Units i el Canadà o bé els programes YoungMinds Crisis Messenger i el Give Us a Shout al Regne Unit. A banda, A Barcelona també existeixen els punts Konsulta’m i el Telèfon de Prevenció del Suïcidi. 

NO T'HO PERDIS: Las mejores cosas para hacer gratis en Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat