Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, guanyadora del premi Gay Travel 2021

El guardó reconeix la labor en la promoció del turisme LGTBIQ+ de la ciutat

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona ha estat guardonada amb el premi Gay Travel Awards 2021 en la categoria de millor destinació no nord-americana en turisme inclusiu. Aquest premi destaca la important labor en la promoció del turisme LGTBIQ+ de la ciutat de Barcelona, que és un exemple d’esperit de diversitat i excel·lència hospitalària. En anys anteriors, ciutats com París o Viena havien rebut el mateix premi. 

Els Gay Travel Awards son els premis més rellevants que es donen per reconèixer les iniciatives al voltant del turisme LGTBIQ+, i són considerats els ‘Òscar’ del turisme segons el Wall Street Journal. Aquests guardons premien destinacions, esdeveniments, organitzacions del sector que han excel·lit en inclusió i hospitalitat amb relació a la comunitat queer durant aquest darrer any i que, per tant, són considerades un referent mundial en la indústria de turisme.

La sisena edició dels premis ha reconegut 34 guanyadors en 33 categories diferents. En el cas de Barcelona, Marian Muro -directora de Turisme de la ciutat- ha expressat l’orgull que suposa haver rebut aquest premi, ja que és un reconeixement de “l’esperit obert, d’inclusió i d’hospitalitat de la ciutat”. De fet, Barcelona treballa des de fa temps amb un programa per projectar-se com una ciutat de referència en la defensa de la diversitat i els drets d’aquest col·lectiu. A la ciutat s’ofereix, per exemple, un programa d’estudis pioner al món per formar professionals de l’àmbit del turisme LGTBI, que s’imparteix al centre universitari CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB).

La directora de Turisme de Barcelona assegura que “Barcelona ha definit un pla d’accions d’acord amb el relat de la diversitat que es vol projectar”, en una estratègia per al posicionament de Barcelona com a destinació LGBTIQ+. Per això, el consorci participa proactivament en diferents fòrums i certàmens com el Pride o la Convenció de la IGLTA (International Gay and Lesbian Travel Association), que anualment se celebra a diferents ciutats d’arreu del món. 

Segons l’Organització Mundial del Turisme, el visitant LGTBIQ+ és actualment el segment de més creixement entre els diferents perfils turístics i representa un 15% de la despesa turística. És un tipus de visitant que té més facilitats a l’hora de viatjar durant tot l’any i, a més, segons un estudi de la IGLTA, les persones del col·lectiu LGBTIQ+ viatgen tres vegades més que les heterosexuals, amb una estada més llarga a la destinació i una despesa mitjana tres vegades superior.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al gener

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat