Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona ja té un servei d'energia elèctrica 100% pública i verda

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El març de 2017 el Consell Plenari Municipal de l'Ajuntament va aprovar la creació d'una comercialitzadora pública d'energia elèctrica, amb l'objectiu de deixar de dependre de grans operadors de l'oligopoli elèctric actual, amb qui no hi ha gaire a fer en qüestió de preus, oferta i condicions. L'1 de juliol va entrar en funcionament Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica pública de Barcelona que suposa una transició cap a un model energètic sostenible potenciant l’autoconsum, la generació de proximitat i l’energia 100% verda.

Barcelona Energia ha començat a subministrar electricitat a edificis i equipaments municipals de l’Ajuntament. Un cop acabi el traspàs, expliquen, donarà servei a 3.908 punts i 19 organismes i entitats del grup d’empreses municipals. A partir de 2019, també obrirà el servei als equipaments de l’Àrea Metropolitana i a la ciutadania per a un màxim de 20.000 habitatges.

Des de l'Ajuntament posen ènfasi en els valors afegits d'aquesta energia: pública i local, que és verda i de proximitat (redueix pèrdues associades al transport i ajuda a combatres el canvi climàtic), la transparència en la informació d'on prové l'energia i en els costos del preu final de la factura (eficiència i estalvi), i que assegura el dret a l'energia a tota la ciutadania i sobretot als col·lectius més vulnerables i afectats per la pobresa energètica.

Barcelona Energia suposa una transició cap a la sobirania energètica que vol revertir el model energètic vigent, basat en els combustibles fòssils i que suposa ineficiència, malbaratament, contaminació de l'aire i emissió de gasos amb efecte hivernacle (principants causants del canvi climàtic). A banda de tot això, aquest canvi cap a una energia pròpia també suposarà per a l'Ajuntament un estalvi d'uns 710.000 euros anuals.

Últimes notícies

    Publicitat