Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona ja té un supermercat lliure de plàstic

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ens hem de felicitar perquè ja hem assumit amb naturalitat que al supermercat ens facin la pregunta: "bossa?". Al principi se'ns feia estrany i se segueixen comptant amb els dits la gent que pensa a agafar bosses de casa abans d'anar a comprar però, tot i així, és un petit triomf a favor del medi ambient que ens podem apuntar. Suficient? És clar que no, queda molt camí per recórrer abans no acabem amb l'estratosfèrica xifra de 21 milions de tones anuals de residus que és produeixen a Espanya. T'has quedat de plàstic, oi? Doncs vigila no acabar al mig del mar agafat a una aleta d'un peix o en una deixalleria al costat d'un munt de bolquers que és com acaba més del 60% del plàstic que utilitzem.

El moviment 'Zero Waste' (zero residus) ja fa temps que treballa perquè la societat camini cap a la mínima producció de residus en el seu dia a dia. A través d'un manifest, els seus impulsors asseguren que es podria desterrar tot el material de rebuig de les nostres vides o, en tot cas, reduir-lo de tal manera que cabria en un pot de melmelada. Si voleu treure el plàstic de les vostres vides (en la mesura que es pugui) i vius a Barcelona, et proposem la botiga Yes Future per fer el primer pas per desintoxicar-te de la plastic-adicció.

FOTO: @yesfuture_positive_supermarket

Ubicada al carrer Viladomat 66, la localitzareu de pressa per la seva 'estranya' aparença, plena de pots rodons amb espècies, llegums, fruits secs, mel i fins a 300 referències de productes d'alimentació. També disposa d'utensilis de neteja per la casa i de sortidors de detergents respectuosos amb el medi ambient i biodegradables. Un concepte de compra a granel que ens pot semblar futurista però és tota una declaració d'amor al 'vintage' i a la forma de comprar que tenien els nostres avis. Cistella de vímet o palma, ampolles de vidre i paperines.

Cal aclarir que a Yes Future no està prohibida l'entrada de bosses, ells disposen de bosses de paper, cartó i altres alternatives ecològiques perquè els clients puguin transportar la compra. La idea principal és que les clients portin els seus recipients reutilitzables i així fer passos cap a les compres 100% lliures de residus, educant al ciutadà i facilitant negocis pro Zero Waste. Asseguren que en una segona fase incorporaran vegetals ecològics, cosmètica natural i higiene personal.

Us apunteu a la revolució lliure de residus?

Últimes notícies

    Publicitat