Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, la ciutat de la UE amb més cocaïna en les seves aigües residuals

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Sabem que hi és, que corre i que vola entre banys, butxaques i nassos. És un problema del qual no es parla, sobreviu en el subsòl dels temes de conversa però, tot i això, el seu consum només fa que créixer. Això és el que revela l'últim estudi que ha publicat l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicologies, organisme de la UE dedicat a la investigació i seguiment de la producció, consum i efectes de les drogues il·legals sobre la població.

Les dades no són positives per Espanya, ja que segons el que s'extreu de l'informe és el quart estat membre de la UE on més joves han tastat almenys una vegada la cocaïna. A tot Europa es calcula que un 17 milions d'adults. És la substància reina de la península Ibèrica, amb el permís del cànnabis, clar. Amb una mitjana de consumidors del 5,1% durant l'últim mes, Espanya està molt per sobre de la mitjana europea amb un 1,1%. Molt per sobre de la mitja i amb una tendència ascendent, de fet es calcula que en l'últim any un total de 2,3 milions d'espanyols entre 15 i 34 anys han consumit aquesta substància i només el 2016 es van fer 98.000 confiscacions en espais com aeroports i ports.

No hi ha un crim perfecte i sinó sempre hi ha les clavegueres i les seves aigües residuals per delatar al més experimentat. L'organisme ha fet un estudi molt exhaustiu de les aigües residuals de més de 60 ciutats d'Europa. No ha de ser una feina agradable però les conclusions són irrefutables, tot acaba transformant-se en residu i al mateix destí. Barcelona encapçala la llista de ciutats on més components provinents de drogues com la cocaïna, èxtasi o amfetamina floten entre les seves aigües residuals. A més, en sis anys, la presència d'aquests químics s'ha doblat i augmenten especialment els caps de setmana. Zuric (Suïssa), Anvers (Bèlgica) o altres ciutats espanyoles com València queden per darrere de la ciutat comtal. L'informe també relaciona l'augment generalitzat de consum a escala europea amb l'augment de producció de substàncies a l'Amèrica Llatina, tenint com a principals portes d'entrada els ports de càrrega espanyols o belgues.

Com diria la BSO de Narcos, "Soy el fuego que arde... en tus alcantarillas"

  

via GIPHY

Últimes notícies

    Publicitat