Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
gossos
Foto: Shutter Stock

Barcelona posarà fins a 300 euros de multa a qui porti el gos deslligat fora dels espais i horaris establerts

L'Ajuntament habilitarà 225 zones repartides per la ciutat on els gossos podran anar lliures

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Barcelona multarà tothom qui porti el seu gos deslligat a partir del 18 de desembre. La nova mesura de l'Ajuntament s'aplicarà a qui ho faci només fora dels espais i els horaris establerts. El consistori ha habilitat 109 zones, repartides per tota la ciutat, on els animals podran passejar lliurement durant unes franges horàries específiques. Aquest centenar de zones s'afegeixen als 116 pipicans, el que farà que Barcelona tingui 225 espais preparats per a passejar els animals.

A diferència dels pipicans, les noves zones habilitades no seran espais exclusius per a gossos, sinó que seran d'ús compartit (ZUC) entre les mascotes i els veïns. En total, hi haurà uns 900.000 metres quadrats d'espais per a gossos repartits en 70 àrees de fins a 400 metres quadrats, 46 àrees d'esbarjo i 109 zones d'usos compartits. En tots aquests espais, els animals hauran d'anar lligats durant els horaris fixats i, en cas d'incomplir la mesura, les sancions aniran des dels 100 euros fins als 300, en cas que el gos sigui d'una raça considerada com a perillosa.

Espai per a gossos deslligats
Foto: Laura Fíguls / ACN

A més d'aquestes sancions, també es multarà amb 600 euros els amos que no lliguin les seves mascotes dins una zona infantil. L'habilitació dels diversos espais forma part dels objectius del Pla Endreça i pretén, segons ha avançat a l'ACN la primera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, "ordenar els diferents usos dels carrers, places i parcs i jardins de la ciutat".

NO T'HO PERDIS: Barcelona tindrà un cementiri per a animals de companyia a partir de 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat