Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gos trist, perro triste, sad dog
Foto: Shutterstock

Barcelona tindrà un cementiri per a animals de companyia a partir del 2024

La previsió és poder realitzar uns 7.000 serveis de cremació de mascotes anuals, principalment gossos, gats i fures

Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

Gairebé el 50% de les famílies barcelonines tenen un animal de companyia, i és per això, que Cementiris de Barcelona ha realitzat un estudi de viabilitat del servei que ha corroborat que existeix una demanda no satisfeta. És per això, doncs, que proposen un cementiri municipal de mascotes amb servei de cremació i inhumació a Collserola. 

L’objectiu del cementiri és oferir un servei públic respectuós amb la dignitat de l’animal i amb el dol de la família. Es busca acompanyar la ciutadania en tot el procés, des del moment que mor l’animal fins a la cremació i, si es desitja, inhumació de les cendres. El cost de la incineració serà de 200 euros, però si la incineració és col·lectiva, se'n reduirà el cost. També serà possible llogar una sala per fer un comiat a la mascota.

Quan obrirà el cementiri d'animals de companyia?

El cementiri obrirà les portes a finals del 2024, i es calcula que es podran fer 7.000 cremacions anuals durant els primers anys de funcionament. 

El servei, que gestionarà Cementiris de Barcelona, comptarà amb les següents prestacions:

  • Acompanyar a persones en la defunció dels seus animals de companyia a través d’un servei integral des del decés i fins al seu destí final. 
  • Un cop feta la incineració de l’animal s’oferirà la possibilitat de lliurar les cendres als tenidors o dipositar-les en el cementiri de cendres per a animals de companyia.
  • Oferir a aquelles famílies que ho desitgin l’espai per oferir un comiat emocional per la mort de l’animal amb el qual s’ha conviscut.
Cementiri d'animals de companyia
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: 10 meravelles dels cementiris de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat