Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes en bici a plaça de Sant Jaume
© Oleg Proskurin / Shutterstock.com

Barcelona prohibirà als ciclistes circular per la vorera

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

La saturació d'algunes voreres de la ciutat podria millorar a partir de gener de 2019 quan l'Ajuntament aixequi la moratòria que fins ara permetia als ciclistes circular per l'espai reservat als vianants. Els ciclistes, per tant, tindran prohibit circular en voreres de menys de cinc metres i, si ho fan, podran enfrontar-se a sancions que poden oscil·lar entre els 100 i els 600 euros. Hi haurà excepcions, però, com la de menors acompanyats, que sí que tindran permès per circular-hi.

L'acció s'enquadra en el programa de mobilitat de l'Ajuntament, que als últims anys ha treballar per fer créixer la xarxa local de carrils bici, així com altres millores en la seguretat. D'aquesta forma, el 90% de la població té un carril bici a menys de 300 metres de distància de la casa o la feina, segons afirmen des del consistori.

La regidora d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz ,ha explicat avui que, tenint present la millora en els carrils bici, ja no té sentit l'ocupació dels vorals: "Les voreres han de ser prioritàriament per als vianants", ha afegit Sans.

Entre altres dades, Sanz ha afegit que Barcelona compta ja amb 200 quilòmetres de carril bici, el que ha facilitat la mobilitat d'un 15% més de barcelonins que han decidit desplaçar-se habitualment en bicicleta. L'Ajuntament preveu, a més, la implementació de 13 nous carrils bici en els pròxims mesos.

Últimes notícies

    Publicitat