Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona registra un 55% més de positius i la Generalitat anuncia mesures

Es disparen el nombre de contagis a la capital i ja es registren xifres de març

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Barcelona i gran part de Catalunya ja es troben en una situació crítica pel que fa als contagis. L'inici escolar, dos caps de setmana llargs (la Diada i el Pilar), un augment important de proves PCR i una certa sensació de confiança entre la gent han contribuït que el virus corri més ràpid. Un exemple clar d'aquest repunt crític de positius és el que s'ha registrat, provisionalment, a la ciutat de Barcelona amb 979 positius més que la setmana anterior, és a dir, un augment del 55%. Diem provisional perquè les dades corresponen a les xifres recollides entre el 5 i l'11 d'octubre i, per tant, no es recullen les dades del festiu 12 d'octubre ni gran part dels nous casos comptabilitzats el cap de setmana. Tot i això, si tenim en compte que les dades dels últims tres dies són provisionals, la ciutat ha comptabilitzat un total de 2.756 positius en l'última setmana.

El dia que més positius es van recollir va ser el passat divendres 9 d'octubre amb 609 persones contagiades. Aquesta xifra supera, per tant, la mitjana diària a la ciutat que en els últims set dies se situa als 394 casos diaris. El mes d'octubre, per tant, es confirma un ascens esperat dels contagis i trenca amb la bona ratxa del mes de setembre on el creixement de casos oscil·lava entre el 9 i el 20% setmana a setmana. Per fer una lectura real de la situació cal tenir en compte que durant els últims quinze dies s'han incrementat les proves massives de PCR. De moment la mitjana de positius a Barcelona és de 8,7%.

Divendres, noves restriccions

Superar el 50% de contagis entre una setmana i una altra a la ciutat de Barcelona és un escenari més que justificat per aplicar noves restriccions, segons el Departament de Salut. La setmana passada la Generalitat ja avisava que "vindran dies difícils" i que cal "reduir els contactes socials"El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha avançat a RAC 1 que la intenció de Salut és que les noves mesures entrin en vigor aquest divendres i que afectaran la mobilitat i el sector de la restauració. Tot i que no ha avançat més detalls, ha confirmat que seran "contundents" però que de moment es descarten els confinaments perimetrals. Ramentol també ha aclarit que, de moment, la situació als hospitals "no té res a veure" a la del març, tot i que les hospitalitzacions i els ingressos a cures intensives no deixa de créixer dia rere dia.

NO T'HO PERDIS: Mapa de contagis a Barcelona barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat