Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bon dia mundial de l’emoticona!

Escrit per
Germà Bustamante
Publicitat

Feliç #WorldEmojiDay! El 17 de juliol se celebra el dia de les emoticones (o emojis, com segurament també les coneixeu). Us heu preguntat mai si podríeu arribar a viure sense aquests dibuixets que ens estalvien tantes paraules quan parlem amb amics per Whatsapp o quan pengem continguts a les xarxes socials? Potser sí o potser no.

El que és ben curiós és perquè es va triar el 17 de juliol: va ser la primera emoticona de la història, que Apple va fer servir per presentar l’iCal, per això a tots els calendaris dels telèfons iPhone la icona marca per defecte la data del 17 de juliol. A partir d’aquí, la irrupció dels telèfons intel·ligents, primer, i les xarxes socials, més tard, va disparar l’ús i la diversitat d’emoticones.

Resultat d'imatges de emojis gif



Si sou usuaris de la tecnologia, encara que sigui la més bàsica, les emoticones formen part de la vostra existència. I sabíeu que, en el cervell, l’efecte de veure una emoticona és similar al de veure una imatge real? És a dir, el cervell desxifra les emocions. Això és el que es desprèn d’un estudi dut a terme per la Universitat de Lleida i l’Institut de Recerca Biomèdica Dr. Pifarré que es va publicar a començament d’any a la prestigiosa revista ‘Psychological Research’.

I encara més: voleu saber quin clàssic de la literatura s’ha traduït, atenció, al llenguatge de les emoticones? Aquí teniu una pista: 🐋 Si el llegiu, viureu una experiència de lectura totalment nova.

A la pàgina Internet Segura podeu descobrir més coses sobre el món de les emoticones.

Últimes notícies

    Publicitat