Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cabify torna a Barcelona: totes les claus de la restitució del servei

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

El serial de la mobilitat a Barcelona escriu avui un nou episodi amb l'anunci per part de Cabify del retorn a l'activitat. A partir de demà dijous 7 de març es podran tornar a sol·licitar a través de l'aplicació els serveis de lloguer de vehicles amb conductor –les famoses VTC–, donant servei al milió d'usuaris registrats que afirma tenir l'empresa.

El despit ha durat només un mes, el temps entre que Cabify va anunciar la seva marxa de la ciutat i ara que anuncia el seu retorn. La multinacional afirma que compleix amb tots els requisits imposats per la Generalitat i l'Ajuntament, i que si abans li semblaven inviables 15 minuts d'espera, ara podrà prestar el servei sense problemes. Cabify, però, no nomena la restricció de l'Àrea Metropolitana, que imposa un recés d'una hora a la contractació del servei, un castic que de moment no afecta les VTC.

L'empresa, com és normal, es queixa en el seu comunicat d'aquesta i altres restriccions imposades a les VTC (com la prohibició de geolacalitzar els vehicles i l'obligació de tornar a la base després de prestar el servei), i justifica el seu canvi d'opinió per la "sortida al rescat del sector i dels milers de llocs de feina".

"Lamentem que les administracions hagin optat per restringir les opcions de mobilitat dels usuaris i el dret a la llibertat d'empresa de Cabify a través d'una normativa amb un caràcter contrari a l'interès general", argumenten al comunicat.

L'usuari només haurà d'obrir l'aplicació i acceptar les noves condicions del servei per poder demanar un vehicle sota les noves restriccions. Segons l'empresa, s'espera oferir una flota de 300 conductors en una fase inicial, el que pot ocasionar alguna demora en el servei, sobretot en hores punta.

Vaga de taxistes a Barcelona

La regulació de les VTC va ser en part una victòria del sector del taxi després d'una vaga molt qüestionada. Un marc de regulació força restrictiu –impugnat als tribunals– que juga a favor del monopoli del taxi i que no s'ha aplicat a Madrid malgrat que les protestes dels taxistes es van allargar més que a Barcelona.

El serial continua i el seu argument encara té bastant incògnites com per omplir molts episodis més.

NO T'HO PERDIS: si passes dels cotxes, t'expliquem 5 sorpreses del nou bicing que ens han enamorat

Últimes notícies

    Publicitat