Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carles Sabater
Folch & FolchCarles Sabater

Carles Sabater era addicte a “la seducció i l'enamorament, al qual estava enganxat quasi de manera malaltissa”

El llibre ‘Cor trencat’ de Pep Blay aprofundeix en la vida i la mort del cantant de Sau

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El 13 de febrer farà 25 anys que una de les grans estrelles del rock català ens va deixar. Es tracta de Carles Sabater, el mite que va entendrir els cors de qui el sentien cantar 'Boig per tu' i que va morir de manera sobtada amb 36 anys. Ara, l’escriptor i periodista musical Pep Blay publica un llibre sobre el cantant de Sau que ens endinsa en la seva figura i tracta de resoldre el misteri de la seva mort. 'Cor trencat. Mort i vida de Carles Sabater' (Folch&Folch) recull testimonis de companys de professió i posa llum en la imatge d’una persona calidoscòpica que anava més enllà de ser una icona del rock català.

Tot just després d’acabar el que era el primer concert de la gira 'XII' (que commemorava el 12è aniversari de la banda) a Vilafranca del Penedès, Sabater es va desmaiar al camerino i va ser traslladat a l’hospital de la ciutat, on va morir a causa d’una parada cardiorespiratòria. La seva defunció va ser totalment inesperada, per això van començar a aparèixer diferents teories al respecte. Amb la intenció de trobar resposta al misteri, Pep Blay va iniciar una investigació sobre la seva mort, en la qual ha acabat concloent que "en Carles va morir del cor". En la seva obra, l’escriptor ha exposat la interpretació que ha fet de l’autòpsia de l’artista i ha descartat completament l'assumpció que s’havia fet que Sabater era un addicte a les drogues. El que sí que ha afirmat és que era "addicte a la seducció i a l’enamorament". 

"El seu motor de la vida era l’amor. En això sí que estava enganxat gairebé d’una manera malaltissa", ha expressat Blay a l’ACN. Es veu que el cantant feia tres anys que patia un estrès crònic que havia degenerat en una hipertensió i en problemes amb el sistema circulatori, cosa que justifica la parada cardiorespiratòria. En certa manera, Sabater va morir literalment d’un cor trencat. Com que era jove no va identificar la patologia de l’estrès com una cosa gaire greu, per això no va acudir a cap especialista, que li hagués pogut determinar que patia arrítmies i les hagués pogut tractar, abans que una d’elles fos letal. 

Pep Blay, que també ha escrit les biografes de Sopa de Cabra, Els Pets i del cantautor Albert Pla, entre d’altres, tenia una espina clavada amb Sau, especialment amb Carles Sabater perquè "ell, per ell mateix és tot un personatge i té tota una història". El gran magnetisme del cantant i actor era el tret que l’escriptor volia retratar, però ha necessitat temps per fer-ho perquè, en tractar-se d’una mort inesperada, en què la gent buscava culpables, ho volia fer des de la serenitat. 'Cor trencat' és la reconstrucció dels darrers dies, setmanes i mesos de la vida d’un ídol català que quedarà en memòria de tots.

 

NO T'HO PERDIS: Els concerts més esperats a Barcelona el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat