Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya aixeca el confinament comarcal i reobre botigues el cap de setmana

El Procicat dona llum verda a la lliure mobilitat per Catalunya del 15 al 28 de març sempre que sigui amb la bombolla de convivència

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El Procicat aprova l'aixecament del confinament comarcal a partir del dilluns que ve i confirma el que es venia intuint per part de les autoritats sanitàries. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va avançar la seva postura a favor "de donar aire" a la població per tal d'ajudar a sectors econòmics especialment afectats per les restriccions. Així doncs, a partir del dilluns 15 de març i fins al 28 de març, Catalunya comptarà amb una lliure mobilitat per tot Catalunya però només amb la bombolla de convivència.

Una altra de les novetats que es viuran a partir de dilluns que ve és que el comerç no essencial de fins a 800 m2 ja podrà obrir els caps de setmana. Per tant, només en queden exclosos les grans botigues (de més de 800 m2); la resta podran tornar a la normalitat amb les limitacions d'aforament del 30%.

La restauració, sector que en els últims mesos només ha guanyat poder obrir fins a les 17 de forma ininterrompuda, no es veu afectada per aquestes flexibilitzacions. Per tant, es mantindrà l'horari actual d'obertura de 7.30 a 17 h i les mateixes limitacions d'aforament. En l'àmbit esportiu, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

Catalunya guanya mobilitat per tot el territori català durant Setmana Santa, però no es permet sortir dels límits territorials de la comunitat, tal com va acordar ahir el Consell Interterritorial de Salut. Només les Balears i Canàries queden excloses d'aquestes limitacions territorials. Pel que fa a les restriccions en la interacció social: les trobades entre persones de diferents nuclis de convivència només poden fer-se en espais públics. Si són tancats, interiors, seran d'un màxim de quatre persones. En espais públics a l'aire lliure, les trobades podran ser de fins a sis persones. Als domicilis particulars no s'hi podran fer reunions amb persones de fora del nucli de convivència.

NO T'HO PERDIS: Què puc fer i què no a partir del dilluns 15 de març?

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat