Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya deixarà obrir els bars i els restaurants fins a les 17h

El Procicat també aprova que la presencialitat a la universitat s'augmenti fins al 30% i les extraescolars es permetin en totes les edats

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Generalitat ha anunciat petites modificacions en les restriccions "mantenint el gruix de les mesures, però amb alguns ajustos", ha dit la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, en la compareixença amb els mitjans. Modificacions que aposten per la prudència, com a mínim, una setmana més, fins al pròxim 15 de març. Fins llavors, el canvi més destacat que es viurà a partir de dilluns 8 de març és l'horari d'obertura ininterrompuda dels bars i restaurants, que serà de les 7.30 fins a les 17 h. La flexibilització suposarà donar una mica d'aire a un sector que, de moment i malgrat les seves reclamacions, seguirà sense poder oferir el servei de sopar als locals.

Altres de les novetats afecta les universitats, que amplien la presencialitat fins al 30%. També es permetran les extraescolars i activitats d'oci més enllà de l'educació infantil i primària, és a dir a tots els joves de secundària, batxillerat i cicles formatius. El Procicat també ha aprovat l'obertura de vestuaris de gimnasos i centres esportius, sempre que el seu ús sigui responsable i restringit. La mateixa consellera ha demanat que els usuaris que tinguin casa a prop dels gimnasos "es dutxin en els seus domicilis".

El sector cultural també se li afegeix una altra novetat i partir del 8 de març tots els actes culturals, museus, galeries d'art, sales d'exposicions, biblioteques i arxius podran ampliar el seu aforament fins al 50%. Els centres cívics podran reprendre les seves activitats per aquelles persones majors de 60 anys. Finalment, el màxim de 6 persones permès en un habitatge ja no haurà de ser d'un màxim de dues bombolles.

No hi ha canvis pel que fa a el confinament comarcal ni el toc de queda, que seguirà vigent de 22 a les 6 h.

La tímida millora de les dades de contagis, l'afectació de la variant britànica a Catalunya i el lent subministrament de vacunes obliguen, segons la Generalitat, a per una flexibilització prudent de les restriccions. La setmana passada es van detectar un 17% menys de casos de covid-19 a Catalunya que l'anterior. Tot i així el govern i Salut Pública han apuntat aquesta setmana que les pròximes modificacions aniran en la línia de "donar aire perquè la gent pugui respirar", tal com apuntava Josep Maria Argimon. Ara mateix el que està en el punt de mira és Setmana Santa i el possible aixecament del confinament comarcal, tot i que no hi ha res confirmat per part de les autoritats.

NO T'HO PERDIS: Quan  puc sortir de la meva comarca sense risc de sanció?

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat