Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya, la comunitat amb més hospitals premiats d'Espanya

26 centres catalans han estat distingits per la seva excel·lència per 'Best Spanish Hospital Awards'; seguida per la Comunitat de Madrid amb 14

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Un total de 69 hospitals espanyols, públics i privats, han sigut premiats en la segona edició dels 'Best Spanish Hospital Awards', per la seva excel·lència durant el 2020. Aquest esdeveniment, que fa només dos anys que se celebra, està organitzat per la consultora Hintia Benchmarking i Asho, empreses relacionades amb l'administració sanitària encarregades de valorar els centres segons uns indicadors d'eficiència, serveis, funcionament i qualitat. A més, de la gestió durant la Covid-19. 

Reivindicar la figura del sanitari

Enguany, els BSH han congregat un 25% més d'hospitals respecte el 2019 amb una participació total de 105 centres de tot l'Estat, 52 públics i 53 privats. Catalunya ha sigut la comunitat més ben valorada amb 26 hospitals premiats, seguida de Madrid amb 14 i Andalusia, 11.

Alguns dels centres catalans distingits són l'Hospital del Mar (anàlisi de l'aparell digestiu), la Corachan (per la seva gestió clínica) i Bellvitge (per l'aparell circulatori), així com el Parc Taulí de Sabadell, pels seus resultats globals i l'Hospital de Figueres, pel diagnòstic del sistema nerviós.  

Toni Hidalgo, fundador dels premis, ha insistit en la importància de la figura dels metges en la nostra societat, i més durant en una època tan convulsa com la que estem vivint, on els sanitaris s'han deixat la pell per salvar totes les vides possibles. Tanmateix, altres organitzadors com Ruth Cuscó i Carlos Sevillano, directors d'Asho, han reivindicat també el sistema de salut espanyol com un dels millors del món. 

Infografia dels hospitals espanyols premiats
Foto: Best Spanish Hospital Awards

  

Informes sobre el servei hospitalari 

El més important d'aquests premis no és el fet de guanyar un guardó, sinó la possibilitat de rebre un informe sobre el posicionament i la valoració de la feina realitzada per part dels centres en els últims dotze mesos. A més, enguany a conseqüència del coronavirus, també s'ofereix una anàlisi específica sobre la gestió i l'impacte de la pandèmia de cada centre, unes dades imprescindibles per millorar el servei sanitari i l'assistència hospitalària de cara també a la tercera onada i el primer semestre de 2021. 

NO T'HO PERDIS: La guia més completa del Nadal a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat