Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya prorroga el confinament comarcal fins a finals d'abril

El Procicat manté la restricció de mobilitat a partir del dilluns mentre s'estudia la possibilitat de "confinaments diferenciats"

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Divendres passat es confirmava que el Procicat donva llum verda a l'ajornament del confinament comarcal. Ni regions sanitàries, ni vegueries. La Generalitat optava per la prudència fins al dilluns 26 d'abril. Tot i que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va confirmar que s'estava estudiant la possibilitat d'obrir progressivament sota la fórmula de les vegueries, preferien esperar a analitzar les dades de contagi. Avui la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha donat alguna pista més del que podria passar a partir del dilluns. "Si les dades epidemiològiques acompanyen", Catalunya podria aixecar la restricció de mobilitat imposada de la tornada de Setmana Santa. Budó el que ha dit amb seguretat es que "si les dades es consoliden a la baixa, això podria comportar mesures de reobertura de la mobilitat", sense concretar quina forma agafaria aquesta "reobertura". Vegueries, regions sanitaries? Entre dijous i divendres sortirem de dubtes amb la compareixença del govern. 

De moment la situació epidemiològica segueix crítica amb més de 500 llits d'UCI ocupats per pacients de Covid-19 (el 52% dels pacients de totes les UCIs de Catalunya) , tot i que les xifres actuals no demostren un desgavell excessivament negatiu de contagis a conseqüència de Setmana Santa. Tot i unes previsions millors de les esperades, la velocitat de propagació creix en una Rt d'1,37 i el risc de rebrot se situa en els 346 punts. 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir de la meva comarca sense risc de sanció?

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat