Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya registra més de 7.000 positius en les últimes 24 hores

El ritme de positius diaris no deixa de creixer i ciutats com Barcelona tenen la taxa de contagis per sobre l'1 Rt

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Deu mesos després de l'inici del malson de la Covid-19, Catalunya registra la xifra rècord de positius notificats en un dia, 7.047 nous contagiats. Aquesta alarmant dada se suma a dos dies de contagis totalment disparats: diumenge se'n van registrar més de 2.000 i dilluns 1.147. La situació es troba en un punt crític i es confirmen les pitjors previsions un cop superades les festes de Nadal. En un sol dia el risc de rebrot ha crescut 63 punts, l'índex de contagi ha escalat fins a l'1,21 i s'han notificat 83 defuncions degudes a la Covid-19 en les últimes 24 hores. El risc més important es troba en com aquestes xifres de rècord es tradueixen en més pressió sanitària, ara mateix ja hi ha 477 pacients de covid ingressats en llits d'UCI (set més respecte ahir).

La pandèmia viu un dels pitjors escenaris des del passat mes d'abril amb una tercera onada totalment desbocada. La part positiva, si és que n'hi ha, es troba en l'índex de positivitat, ara mateix ja se situa al 10,95% i en el nombre de vacunats, quasi 8.000 persones en les últimes 24 hores a Catalunya. La Generalitat, el passat dijous 7 de gener, va activar noves restriccions per intentar frenar una deriva de la pandèmia que ara mateix no sembla ni molt menys controlada.

Barcelona concentra gran part dels contagis

La capital i tota l'àrea metropolitana encapçalen la llista pel que fa a quantitat de positius. La seva alta densitat de població ho posa fàcil a un virus que no para de propagar-se. Un dels valors més importants a tenir en compte és la taxa de contagi, que cal que es trobi per sota de l'1 per considerar la situació més o menys controlada. A Barcelona fa un mes que està per sobre de l'1 i supera la mitjana catalana. Això vol dir que actualment un positiu de Covid-19 a Barcelona encomanaria el virus, de mitjana, a una persona i escaig durant una setmana.

El risc de rebrot també es troba disparat superant des de fa més d'una setmana els 600 punts. Barcelona no es queda curta pel que fa al ritme de positius notificats. Entre el 4 i l'11 de gener Barcelona ha detectat 5.004 malalts de Covid-19, una xifra superior a la d'abans del pic de la segona onada. La situació actual per barris es pot veure en aquest mapa interactiu. Pel que fa a la positivitat, xifra que com més creixi millor, a Barcelona es troba per sobre del 13%. 

NO T'HO PERDIS: Mapa de contagis a Barcelona barri a barri

Últimes notícies

    Publicitat