Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Catalunya torna al confinament municipal tots els dies de la setmana

Davant el risc elevat de rebrot, el nou pla de xoc durarà fins al 7 de febrer i els comerços no essencials hauran de tancar el cap de setmana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Les males dades dels últims dies han provocat que el Pla de xoc de la Generalitat s'allargui encara 14 dies més. És a dir, fins al dia 7 de febrer, Catalunya estarà sota el confinament municipal cada dia de la setmana, també els caps de setmana, excepte en cas de desplaçaments essencials –per anar a treballar, emergències mèdiques, a tenir cura de menors d'edat, gent gran, tornar a casa de la segona residència o d'un hotel...

Unes mesures fetes per aturar de cop el ritme del país. Tot el comerç no essencial haurà de tancar el cap de setmana i els comerços de més de 400 metres quadrats –els centres comercials– hauran de tancar cada dia de la setmana. Les farmàcies, els supermercats i perruqueries sí que seguiran oberts. Els gimnasos també hauran de tancar i només es permetrà l'esport a l'aire lliure, també el federat.

Els bars i restaurants hauran de mantenir l'horari d'obertura al públic actual: de 7.30 a 9.30 i de 13 a 15.30 hores. Els locals que ofereixin menjar per emportar, podran fer-ho, també, de les de 19 a les 23 hores. La cultura també es mantindrà com fins ara. És a dir, els cinemes, els teatres i les sales de concert poden obrir amb un aforament màxim del 50%.

A més d'aquestes noves restriccions, la consellera de Salut també ha explicat que es vacunarà tots els professionals sanitaris que actuen en primera línia i no només al personal que treballa en residències.

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Últimes notícies

    Publicitat