Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cinc consells per passejar al gos en temps de confinament

Dani Cabezas
Escrit per
Dani Cabezas
Publicitat

En quatre de cada deu llars del país hi ha amb una mascota. I d'elles, la preferida són, amb diferència, els gossos. Per això els seus amos es van veure embolicats en un mar de dubtes quan es va anunciar l'estat d'alarma i el confinament. I encara que molts van respirar alleujats quan van comprovar que el decret contemplava la possibilitat de treure'ls per fer les seves necessitats, a la pràctica no tot és tan senzill. Tindré problemes per treure al gos? Quant de temps he d'estar al carrer? Em miraran malament els veïns? Què detalla el decret? T'especifiquem en menys de 2 minuts tot el que cal saber per treure, amb garanties i dins de la legalitat, el teu gos de casa.

1. Olorar-se entre ells? En una altra ocasió

Els gossos perceben el món a través del seu nas. Tenen uns 300 milions de cèl·lules olfactives, enfront dels 5 milions dels humans. Per això és normal que vulguin olorar-ho tot. No obstant això, pel que fa a acostar-se a altres gossos que es trobin pel carrer, aquests dies no és bona idea. Tot i que no transmeten el coronavirus ni poden contagiar-se, poden haver estat en contacte amb persones infectades. Allò tan caní d'olorar-se les zones posteriors haurà d'esperar. I atenció per on passes: en aquesta època abunden la perillosa processionària.

2. Sol, no en grup

És normal que els amos de gossos es coneguin entre ells i acabin entaulant una estreta amistat a força de passejar junts diverses vegades al dia. Però durant aquest confinament, millor saludar-se distància. I recorda: millor que ningú toqui el teu gos.

3. Res de parcs!

Molts espais d'esbarjo pels gossos com els parcs han estat precintats. Això sí: hi ha molts parcs que no poden tancar-se, per la manca de tanques. Això no vol dir que puguem accedir-hi, per tant, prohibida l'entrdaa de mascota i amot dins d'aquests espais, per oberts i grans que siguin.

4. En tornar, neteja

Convé netejar acuradament les potes i la cua de l'animal abans d'entrar a casa. Per a això, el millor és utilitzar aigua amb sabó. I amb això n'hi ha prou. Ni alcohol, ni gels de cap mena, ni molt menys lleixiu. De fet, aquests dies han circulat per les xarxes socials imatges de gossos amb greus ferides a les potes a causa de l'ús d'aquest últim producte. Una pràctica que pot resultar molt perillosa per als nostres amics de quatre potes.

5. Jugar, també a casa

A casa es poden organitzar divertits jocs a casa que, a més d'estimular el seu olfacte i aconseguir que gastin energia, farà que s'ho passin d'allò més bé. Prova d'amagar, sense que et vegi, petites llaminadures per totes les habitacions: et garantim que es convertirà en un dels seus moments preferits del dia.

NO T'HO PERDIS: Iniciatives solidàries per afrontar el Coronavirus a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat