Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
080 Barcelona Fashion
Foto: Maria Dias

Cinc marques del 080 Barcelona que has de conèixer

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El 080 Barcelona Fashion tornarà a reunir marques i dissenyadors al voltant de la passarel·la i en aquesta edició, que és la que fa 24 i de nou se celebra al al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, aposta fort per conceptes que ens interpel·len com el de la sostenibilitat. Aquests són alguns dels noms i projectes als quals volem seguir la pista. 

Sonia Carrasco

Després de treballar a les files de Zara, Alexander McQueen i Céline, Sonia Carrasco –la dissenyadora i la marca– s'estrena al 080 desplegant el seu ideari i estètica minimalista: es proposa fer moda pel futur i aposta per teixits certificats i reciclats i per la producció a Barcelona (certes peces les realitzen 'sota demanda', en un gest per evitar la sobreproducció). Sonia Carrasco presenta '33.394759,-124.969482', una col·lecció inspirada en les coordenades de l'illa de plàstic que flota a l'oceà Pacífic. 

Foto: Sonia Carrasco

Krizia Robustella

És un 'clàssic' de la passarel·la de Barcelona –com Brain & Beast i Txell Miras– i ens agrada que hi sigui per aportar dinamisme, color i el toc més 'canalla' al 080 Barcelona. Krizia Robustella presenta 'Magic orgy', un viatge multisensorial de realitats alterades amb presència del color (en aquesta ocasió la dissenyadora ha col·laborat amb Nicasio Torres). A la 'rave' de Krizia, que serà dimarts 25 a les 16.30 h, conviuen hedonisme, esport i luxe.

Foto: Nicasio Torres per a Krizia Robustella

allSisters

A les coordenades de moda de bany i sostenibilitat trobem les propostes d'allSisters, la marca creada per Patricia Caballero el 2015. Recorren a la poliamida reciclada, en blanc i negre, i dissenyen patrons adequats per lluir fora i dins de l'aigua. Bany chic i eco friendly fet a Barcelona. La darrera jornada del 080 Barcelona, la passarel·la es traslladarà al Port Vell; allSisters desfilarà dv. 28 a les 16 h.

Foto: All Sisters

 

Antonio Miró

Junt amb Custo aquesta és una de les marques més veteranes del 080. La història es remunta al 1979, quan Antonio Miró va crear la seva empresa i també la botiga Groc; el 2011 el dissenyador es desvincularia definitivament de la marca i passaria el testimoni a Albert Villagrassa, que ha fet un gir cap a un públic més jove i també ha ampliat la selecció de moda femenina. Després de presentar la vistosa 'Rock' al febrer, ara s'inspiren en les pintures coloristes de l'artista americana Helen Frankenthaler per fer 'Mountains and sea'. Cotó, lli i patrons senzills i comfortables s'anuncien per a la desfilada del dj. 27 a les 19 h.

Foto: Albert Villagrassa

B SEArcular

No és ben bé una marca sinó un projecte que neix de la col·laboració de diferents agents (LCI Barcelona, Seaqual i EPSON) i que posa de relleu que una altra moda és possible i que els plàstics han de tenir una segona vida però fora de l'aigua. Estudiants del grau de moda de LCI, María Odriozola, Gibet Pons, Maria Molina i Maitena Vega, han treballat amb un teixit certificat (Seaqual) obtingut de plàstics recuperats del Mediterrani per la Confraria de Pescadors de Barcelona sobre el qual s'imprimeix per sublimació amb la tecnologia Epson. Un cop finalitzada la vida útil de les peces de roba, aquestes es poden reciclar per convertir-se en fil de polièster. El projecte es presentarà el dj. 27 a les 11.30 h; a banda, la col·lecció de Maitena Vega es mostra a l'exposició 'El millor disseny de l'any' del FAD.

Foto: Maitena Vega

 

NO T'HO PERDIS: on comprar les marques que han passat pel 080 Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat