Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Un home escanea un código QR en un restaurante
Foto: Shutterstock Un home escanea un código QR en un restaurante

Cinc motius per treure els codis QR del restaurant i tornar a la carta

Està demostrat que el risc d'agafar el virus agafant la carta d'un restaurant és nul

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No n'esteu tips, d'escanejar aquella mena de taques Rorscharch anomenades codis QR? De passar-vos el dia caçant Pokémons al restaurant quan el que voleu és tenir una carta física a les mans? Està demostrat que el risc de contagi de Covid-19 per tocar una superfície és nimi –és molt pitjor el que fa la moltíssima gent, treure's la mascareta tota l'estona dins del local– però el gremi de la restauració persisteix a fer-nos passar pel tràngol dels QR. Aquí tenim cinc motius per reclamar-los el retorn de les cartes. 

1. El risc de contagi per tocar una superfície és baixíssim. Concretament, d'un entre 10.000, segons l'OMS. Molt menys elevat que estar a un mentre i mig d'aquell pesat sense mascareta que canta els gols com si fos Pavarotti fent versions de Manowar. No evites agafar els productes del súper, els llibres de la biblioteca o les cartes de correu, però si les cartes del restaurant. Quin sentit té, això?

2. Els codis QR són alienants. Si no menges sol, t'asseus al restaurant a comunicar-te amb algú, i que t'obliguin a treure el mòbil i a navegar per internet a la primera de canvi és una tallada de rotllo bestial. Tu vinga a prémer el 'browse web' i l'altre amb cara d'emprenyamenta. 

3. Els codis QR són discriminatoris. D'acord, el món s'ha muntat perquè fer el 90 % de les gestions financeres siguin impossibles de fer sense el puto 'smartphone'. Però això no hauria d'incloure quelcom tan senzill com mirar què hi ha per dinar. A més, estàs en el teu dret a no viure connectat. Si ets una persona que vol tenir de mòbil una capsa de sabates del 2006 –sigui quina sigui la teva edat– no significa que t'hagin de fer el buit la majoria dels restaurants. 

4. Fas feina que no et toca. L'experiència del restaurant difereix en la del 'delivery' en què t'atenen i et serveixen. El fet d'escanejar i mirar la carta per QR és com si et fessin repartir els menús. Com deien Manic Street Preachers, 'if you tolerate this you children will be next'. Què serà, el següent? Que et facin pelar patates? Rentar els plats? I tu vinga a obrir pdf's per aquestes webs de Déu sense miraments (si vas sempre curt de dades, com jo, al final has de demanar la carta cantada). El primer que has de fer en un restaurant amb només carta QR és aconseguir la clau del wi-fi!

5. És molt millor una pissarra que el QR. Que no vols que la clientela remeni les cartes? Penjar dues pissarres que presideixin el local, ben grosses i maques. Una solució que es pot compaginar amb tenir el fotut adhesiu blanc i negra per tot arreu (encara que la pissarra és molt més maca). 

NO T'HO PERDIS: 13 coses que no et poden fer els bars i restaurants  

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat