Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
TMB metro cards
Photograph: Shutterstock

Colau proposa rebaixar un 50% la T-Usual durant tres mesos

L'alcaldessa de Barcelona vol compensar l’increment de preu dels carburants amb aquesta mesura

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ada Colau proposa una rebaixa del 50 % del preu de la T-Usual durant tres mesos. La T-Usual és la targeta de transport públic personalitzada de viatges il·limitats durant un mes i la més utilitzada a Barcelona i, amb aquesta rebaixa, l’Alcaldessa vol contribuir a suavitzar la pujada de preus dels carburants a causa del conflicte d’Ucraïna.

Colau ho va anunciar en una entrevista als Matins de TV3 en la qual va demanar una aportació extraordinària de totes les administracions per poder materialitzar aquesta idea, que va sorgir durant una conversa amb la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i s’inspira en la mesura que s’ha pres a Alemanya de reduir el preu del transport públic durant tres mesos.

La rebaixa, doncs, serviria per donar suport a aquells que fan servir el transport públic quotidianament per anar a la feina i també funcionaria com una alternativa econòmica per viatjar en transport públic a tots aquells ciutadans afectats per la pujada de preus de la benzina.

Amb la rebaixa proposada per Ada Colau, la T-Usual d’una zona costaria 20 € (actualment té un preu de 40 euros), la de dues zones 26,93 € (en comptes de 53,85 €), la de tres zones 37,80 € (en comptes de 75,60 €) i així successivament. Actualment, la responsabilitat dels preus del transport públic a Barcelona recau sobre l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità), formada per la Generalitat (un 50%) i l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, en un 25% cada un.

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat